Zápas v režii Ondřeje Koláře a Dannyho Vukoviče. Gólmani Slavie a Genku vychytali všechny protihráče

Fotbalisté pražské Slavie se ve čtvrtek poprvé utkali s belgickým Genkem. Hrdiny zápasu byli gólmani obou týmů, kteří za svá záda nepustili ani jeden regulérní gól. Hosté jeden vsítili, ale střelec Leandro Trossard byl v ofsajdu. O postupujícím do osmifiálne Evropské ligy tak rozhodne odveta na hřišti Genku.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 20:51 14. 2. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Genku Mbwana Samatta nevyzrál na gólmana Slavie Ondřeje Koláře

Útočník Genku Mbwana Samatta nevyzrál na gólmana Slavie Ondřeje Koláře | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Prvním týmem, který byl nejblíže ke vstřelení branky, byla domácí Slavia. Milan Škoda ale střelou z hranice vápna nastřelil pouze tyč Vukovičovy branky.

O čtyři minuty později se sunul do vápna Mbwana Samatta, před kterým ale stihl sebrat míč gólman Ondřej Kolář. Následně Ondřej Kúdela neubránil míč před Leandrem Trossardem. Kapitán Genku ale z úhlu nastřelil jen tyč brány.

ONLINE: Slavia Praha - KRC Genk

Číst článek

Ve 32. minutě se k tvrdé ráně z vápna napřáhl Miroslav Stoch. Bohužel pro sešívané ale branku těsně minul. Vzápětí se do střelecké pozice dostal na druhé straně hřiště Ivan Fiolič, ale - stejně jako předtím Stoch - míč mezi tři tyče nenasměroval. Na závěr první půle nastavil rozhodčí Treimanis jednu minutu. Žádné z mužstev ji ale pro skórování nevyužilo.

Do druhého poločasu nastoupily týmy beze změn. V 51. minutě se udržel u míče proti čtyřem Pražanům Samatta, který posléze i vybojoval roh. Ze standardní situace ale hosté nic nevytěžili.

Pět minut poté mohl na branku domácích vyrazit Dieumerci Ndongala, kterému ale míč odebral Jan Bořil. V 58. minutě se do velké šance dostali i domácí. Jaromír Zmrhal sklepl míč ke Škodovi, kterému ale střela nesedla.

Trpišovský bere proti Genku jakoukoli výhru. ‚Šance budou, oba týmy mají skvělé hráče,‘ říká

Číst článek

O dvě minuty později hosté branku vstřelili. Samattovu střelu nejprve vyrazil gólman Kolář před sebe, odkud míč uklidil do branky Trossard, ale radost hostí překazil zdvižený praporek pomezního rozhodčího, který hostujícímu útočníkovi odmával ofsajd. V 64. minutě se do velké šance dostali také domácí, když Peter Olayinka prodloužil míč do vápna na Škodu, který z voleje vystřelil. Balon ale vyrazil mimo branku Vukovič.

V 72. minutě se mohlo měnit skóre na obou stranách hřiště. Ovšem ani Škoda, ani Casper De Norre na gólmany protihráčů nevyzráli. Patnáct minut před koncem utkání sáhl trenér Slavie Jindřich Trpišovský ke dvojímu střídání, kdy stáhl Milana Škodu a Josefa Hušbauera, které nahradili Mick Van Buren a Alex Král. A právě druhý střídající hráč se v 80. minutě dostal ke střele, kterou ale nasměroval jen na branku.

Čtyři minuty před koncem základní hrací doby vyslal Vladimír Coufal centr do vápna na Olayinku, který ale zblízka netrefil branku. A když v nastaveném čase těsně nedosáhl na míč Coufal, tak utkání skončilo bez branek.

KONEC ZÁPASU | V prvním zápase proti @KRC Genk gól nepadl. Oba týmy nastřelily brankovou konstrukci, v dalších šancích výborně zasáhli brankáři. #slagnk

20:49 – 14. 02. 2019

4 23

and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme