‚Od prvního dne chytá fantasticky.‘ Bývalý sparťan Dúbravka si v Newcastlu vysloužil novou smlouvu

Někdejší gólman pražské Sparty Martin Dúbravka podepsal s Newcastlem United nový šestiletý kontrakt do roku 2025. Původní smlouva měla slovenskému fotbalovému reprezentantovi vypršet o tři roky dříve.

Newcastle Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Dúbravka na tréninku Newcastlu

Martin Dúbravka na tréninku Newcastlu | Foto: Newcastle United

„Je to úžasný pocit. Čas letí, jsem tu skoro dva roky a našel jsem skvělé lidi, které mohu nazvat přáteli. Užívám si to tady a mám velkou radost, že tu zůstanu dalších šest let,“ řekl pro klubovou televizi Dúbravka, který si v 59 ligových zápasech za Newcastle připsal 18 čistých kont.

Talentovaný fotbalový brankář Kovář podepsal novou smlouvu s Manchesterem United

Číst článek

O jeho služby se přitom zajímaly i jiné kluby. „V létě o Martinovy služby projevily zájem PSG, Monako či FC Porto, nicméně Martin projevil zájem o pokračování v Premier League. Jsme rádi, že se to povedlo,“ uvedl David Zíka z agentury Global Sports, která Dúbravku zastupuje.

Třicetiletý gólman přišel do Newcastlu loni v lednu na hostování ze Sparty a stal se ihned oporou týmu, takže vedení anglického celku na něj po sezoně uplatnilo opci. Podle jeho agenta Pavla Zíky překonal Dúbravkův transfer rekordní přestup Petra Čecha ze Sparty do Rennes za 140 milionů korun v roce 2002.

Dúbravku si pochvaluje i trenér Steve Bruce. „Od prvního dne chytá naprosto fantasticky a je pro nás nesmírně důležitý nejen na hřišti, ale i v šatně. Je velkou součástí našich budoucích plánů, takže je skvělé, že s námi zůstane ještě déle. Je to odměna za jeho výkony,“ prohlásil kouč aktuálně osmnáctého celku Premier League.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme