Jsou nebezpeční se střelbou z dálky. Nesmíme jim dát prostor, varuje Souček před duelem proti Albánii

České fotbalisty čeká další zápas v Lize národů. A dost možná ten klíčový. Od 20.45 hostí v Praze na Letné Albánii, jednoho z konkurentů v boji o postup do elitní skupiny nebo baráže o světový šampionát. Pro kapitána Tomáše Součka jde o čtvrtý vzájemný duel s pátečním soupeřem a bilanci má zatím vzácně vyrovnanou.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

„S Albánii jsem odehrál tři zápasy za reprezentaci. Mám statistiku, že jsem jednou vyhrál, jednou remizoval a jednou prohrál, tak snad navážu na ten první vítězný,“ přál by si Tomáš Souček navázat na svůj nejstarší a jediný vítězný duel proti Albánii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Tomáše Součka a Ivana Haška před zápasem Ligy národů proti Albánii

Dva poslední vzájemné zápasy už se českému celku tolik nepovedly, v kvalifikaci o postup na minulé EURO ztratil výhru v domácím utkání v Edenu, skončilo to 1:1 a a v Tiraně pak nedlouho po té hladce prohrál. A oba nezdary toho měly dost společného, Albánci byli silní při akcích jeden na jednoho a velmi dobře stříleli z dálky. 

„Za poslední dva až tři roky dali pár gólů měsíce. Mají velkou kvalitu co s týče střelby z dálky. Je těžké tomu zabránit, protože když má hráč míč na třiceti metrech od branky, tak je těžké to všechno doplnit, ale o to víc víme, že chceme být u nich. Chceme být kompaktní a nedávat jim prostor na pozice, z kterých nás mohou ohrozit. I tyto maličkosti, které jsou důležité, máme v hlavách. Věřím, že se na to dobře připravíme,“ prozradil kapitán Tomáš Souček, na co se český tým zaměřoval v přípravě.

Důležitá bitva

A také připomínal, že klíčové bude nastavení týmu. Právě v tom byl totiž problém při vstupu do Ligy národů a tak si teď český tým po hladké porážce v Gruzii a těsné výhře nad Ukrajinou nemůže další zaváhání dovolit. „Je to jeden z klíčových zápasů a hraje se o postup a baráž na mistrovství světa,“ připomněl kouč Ivan Hašek význam Ligy národů.

V té které se hraje o postup do nejsilnější divize, ale také to může být jedna z cest, jak se kvalifikovat na světový šampionát. „Na hřišti to tak musí vypadat a já věřím, že nám lidé pomůžou. Hrajeme doma možná poslední zápas a snad nás fanoušci doženou k velmi dobrému výkonu,“

Utkání Česko – Albánie začne ve 20.45 v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport.

Jaroslav Plašil, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme