Konkurence se nebojím, říká brankář Staněk před návratem do tréninku Slavie. Stále sní o zahraničí

Slávistický brankář Jindřich Staněk už po zranění z letního Eura vyhlíží návrat do tréninkového procesu pražského klubu. „V prosinci bych se měl zapojit na hřišti,“ řekl osmadvacetiletý gólman v pořadu Desítka Pavla Horvátha na Radiožurnálu Sport.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Jindřich Staněk v dresu české reprezentace

Brankář Jindřich Staněk v dresu české reprezentace | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Právo / Profimedia

„Já to věděl hned po té první střele. Rameno mi propadlo dovnitř do podpaží, takže jsem věděl hned, že je to špatně,“ vzpomínal Jindřich Staněk v Desítce Pavla Horvátha na Radiožurnálu Sport. Následná vyšetření potvrdila, že je nutná operace a dlouhá pauza, která se ale pomalu blíží ke konci.

Frýdek si za faul na Martince nezahraje pět utkání, Oscar za hlavičku v derby tři. Vitíka nepotrestají

Číst článek

„V prosinci bych se měl zapojit na hřišti. Měla by to být moje osobní předpříprava na přípravu, abych v lednu byl připravený na sto procent,“ přibližuje program svého návratu.

Osmadvacetiletý gólman pak bude bojovat ve Slavii o návrat do branky, kde se mezitím pevně usadil Antonín Kinský. Staněk je rád, že se týmu daří, dostává minimum gólů a vede ligovou tabulku. A konkurenční prostředí mu těžkou hlavu nedělá.

„V kariéře jsem zažil tolik věcí, že se konkurence nebojím. Stejně to bude o tom, jak já si budu věřit a jak budu vypadat na hřišti. Pak se rozhodne. Tohle jsou věci, které momentálně nemůžu ovlivnit,“ koncentruje se jeden z nejlepších ligových gólmanů hlavně na regeneraci a věří, že znovu bude v brance ukazovat výkony, které ho dostaly i do reprezentace.

Ve Slavii má smlouvu do roku 2027. „Řeknu to na rovinu, ví to i pan Tvrdík a vedení. Můj cíl je dostat se ven, do Anglie, Německa. Ten budu mít vždycky a jestli se to povede, to se uvidí. Teď musím Slavii vrátit to, proč mě přiváděla. To jsou poháry, titul,“ říkal v Desítce Pavla Horvátha Staněk.

Slávistický gólman v mládí působil v anglickém Evertonu a po návratu do Česka v polovině roku 2016 si musel vydobýt svoji pozici. V Českých Budějovicích, v Plzni a i teď ve Slavii dokazuje, že patří mezi domácí špičku. A chce v tom pokračovat i po návratu na hřiště.

Jak složité bylo pro Staňka přestěhovat kočky při přesunu z Plzně do Prahy? Proč se jeden z jeho kocourů jmenoval „Baroš“? Jak je na tom Pavel Horváth s domácími mazlíčky? Jaký sport si nejčastěji reprezentační brankář pustí doma na televizi? Poslechněte si celý rozhovor v audiu pod článkem.

Pavel Horváth, Jan Pěruška, Mirko Vasić, lbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme