Jsme pouze v poločase. Vyškov má ve svém středu kvalitní fotbalisty, říká kouč Karviné po úvodu baráže

Stejně jako loni vstoupili druholigoví fotbalisté Vyškova do baráže o postup do nejvyšší soutěže prohrou 0:1. Rozdíl je, že před rokem takto prohráli ve Zlíně, tentokrát doma podlehli Karviné. Teď ve Vyškově věří, že rozdílně bude baráž i pokračovat – loni skončila odveta bezbrankovou remízou a takový výsledek by pro jihomoravský klub opět znamenal konec nadějí na postup.

Vyškov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Karviné v úvodním duelu baráže o ligu zdolali Vyškov 1:0. Kouč Marek Bielan ale varuje, že jeho tým musí být před odvetou na pozoru

Fotbalisté Karviné v úvodním duelu baráže o ligu zdolali Vyškov 1:0. Kouč Marek Bielan ale varuje, že jeho tým musí být před odvetou na pozoru | Foto: Patrik Uhlíř | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Vyškova měli v domácím startu baráže s Karvinou tři vyložené gólové šance, v zakončení ale vždy selhali. „Karviné na gól stačí dvě šance. Nám nestačí ani čtyři šance. To je hlavní rozdíl. Určitě jsme se ale soupeři vyrovnali v nasazení, síle, pohyblivosti nebo taktice,“ říká kouč druholigového celku Jan Kameník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra Vyškova a Karviné po úvodním barážovém duelu o fotbalovou ligu

Naopak karvinský kouč Marek Bielan připomněl loňskou baráž, ve které tehdy taky prvoligový Zlín na úvod porazil Vyškov 1:0 a v odvetě pak udržel potřebnou remízu 0:0. „To jenom ubránili. Letos ale ukazují, že ligu můžou hrát. Jejich levá strana, středoví hráči a útočníci jsou kvalitní. Jsme zatím jen v poločase,“ upozorňuje Bielan po úvodní výhře.

Ještě před startem baráže vyšlo najevo, že Vyškov v případě postupu bude hrát domácí utkání až v Praze na stadionu Bohemians v Ďolíčku. Aktuální stadion v Drnovicích nesplňuje podmínky a nikde blíž si Vyškov azyl nenašel. Mezi fanoušky se tak mluví o tom, jestli má klub vůbec touhu postoupit. 

„Neviděl bych v tom problém. Motivace hráčů dobře vstoupit do utkání byla obrovská, chtěli šlapat a bojovat. Kluci ze sebe vydají maximum,“ vzkazuje vyškovský trenér Jan Kameník i před odvetou, která na programu v neděli v Karviné.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme