'Neměl nepřátele, přinášel nadhled a zkušenost.' S Josefem Pešicem se rozloučily stovky lidí

Rodina, přátele a veřejnost se ve středu naposledy rozloučili s Josefem Pešicem. Bývalý fotbalista a trenér zemřel minulý týden v 67 letech. A na pohřeb do pražských Strašnic dorazily stovky lidí.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Lavička, Ladislav Vízek a Petr Rada na posledním rozloučení

Vítězslav Lavička, Ladislav Vízek a Petr Rada na posledním rozloučení | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Myslím, že to byl člověk, který neměl nepřátele, uměl s lidmi vycházet a byl fotbalový odborník. Málokterý člověk takhle ve fotbale pracoval,“ řekl na posledním rozloučení s Josefem Pešicem Petr Rada.

Zemřel fotbalový trenér a bývalý záložník Josef Pešice. Bylo mu 67 let

Číst článek

Nastupující kouč Jablonce byl jedním z mnoha bývalých fotbalistů a třeba současných trenérů nebo funkcionářů, kteří se přišli s Josefem Pešicem naposledy rozloučit.

Patřil mezi ně i Pavel Řehák. „Máme bydliště nedaleko sebe, takže jsme přišli často do styku. Je mi hodně líto, že ten boj prohrál. Ještě v září jsme hráli zápas starých gard a vypadal fantasticky.“

Pešice byl spojený s několika kluby - hráčsky a trenérský třeba s oběma pražskými „S" - Spartou i Slavií, se kterou v roce 1996 získal ligový titul.

„Pepík přišel jako relativně mladý trenér asistent trenéra Cipra. Do týmu vnesl dobrou energii, atmosféru a soutěživost. I když už mužstvo mělo nějakou svoji tváři, tohle byl velice pozitivní implus,“ připomněl člen tehdejší mistrovské sestavy Slavie Jan Suchopárek, v čem byl jeden z přínosů Josefa Pešiceho pro tým.

Oba se pak potkali u fotbalu ještě několikrát, třeba u reprezentace do 21 let, kde Suchopárek dělal asistenta a Pešice pozorovatele. I pro domácí mistrovství Evropy v roce 2015.

„Atmosféra v realizačním týmu byla pohodička i dobrý pracovní duch. Pepík do toho vnášel nadhled a zkušenost. V určitých momentech trošku tlumil naši energii, kterou jsme hráčům chtěli dát v přemíře snahy. Myslím, že nám to hrozně pomáhalo,“ zavzpomínal Jan Suchopárek.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme