Hvězdní fotbalisté v problémech. UEFA obvinila Moratu a Rodriho za skandování o Gibraltaru

UEFA obvinila kapitána španělských mistrů Evropy Álvara Moratu a nejlepšího hráče turnaje Rodriho z porušení „základních pravidel slušného chování“ za jejich skandování o suverenitě Gibraltaru při oslavách zisku titulu. Unie zároveň na webu uvedla, že obvinění obou hráčů zahrnuje i „poškození dobrého jména fotbalu a především UEFA“. Fotbalistům podle agentury AP hrozí distanc na zářijové zápasy Ligy národů.

Nyon (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán španělské reprezentace Álvaro Morata čelí obvinění od UEFA

Kapitán španělské reprezentace Álvaro Morata čelí obvinění od UEFA | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Útočník Morata a záložník Rodri minulý týden při oslavách titulu v Madridu po finálovém vítězství 2:1 nad Anglií vedli skandování tisíců fanoušků „Gibraltar je španělský“.

Gibraltar sousedící se Španělskem na jižním cípu Pyrenejského ostrova je už více než 300 let britským zámořským teritoriem. Tamní fotbalová federace minulý týden podala kvůli chování Španělů stížnost k UEFA a v úterý uvedla, že zahájení disciplinárního řízení přivítala.

Kdy disciplinární komise případ španělských hvězd uzavře, UEFA nesdělila. Během Eura dostal za podněcování fanoušků k nacionalistickému skandování dvouzápasový distanc Albánec Mirlind Daku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme