Liverpool porazil Manchester United rozdílem třídy, po výhře 4:0 vytvořil tlak na City

Fotbalisté Liverpoolu zvítězili v domácím ligovém utkání nad Manchesterem United 4:0 a minimálně do středy se posouvají na první místo tabulky o bod před Manchester City. Svěřenci Jürgena Kloppa v zápase dominovali, dva góly do sítě odvěkého rivala zaznamenal Mohamed Salah, po jedné brance přidali Luís Díaz a Sadio Mané.

Liverpool Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Liverpoolu

Fotbalisté Liverpoolu | Foto: Phil Noble | Zdroj: Reuters

Manchester United nastoupil do zápasu bez Cristiana Ronalda, který v pondělí oznámil úmrtí jednoho ze svých prvorozených dvojčat. Kouč Ralf Rangnick zvolil proti Liverpoolu formaci na tři obránce, zřejmě i kvůli faktu, že podzimní zápas na Old Trafford skončil debaklem 0:5.

Kdo bude novým majitelem Chelsea? Na stole leží tři nabídky, může jít o historicky nejdražší prodej klubu

Číst článek

Tento tah ale Rudým ďáblům vůbec nepomohl. Už v 5. minutě totiž domácí s naprostou lehkostí přešli do útoku a povedenou akci zakončil zblízka Luis Díaz. Šokovaná obrana United jen přihlížela. 

Na Anfieldu pokračovala fotbalová exhibice. Rozdíl mezi oběma týmy potvrdil ve 22. minutě Sadio Mané, když nonšalantně poslal do vápna geniální přihrávku, kterou zakončil kanonýr Mohamed Salah. 

Dominanci domácích potvrzovala poločasová čísla - 76 % držení míče a 8 střel oproti žádné ze strany United.

Do druhé půle poslal Rangnick Jadona Sancha, který hru notně oživil. Mladý Angličan vyslal do obrovské šance Anthonyho Elangu, ten ale ztroskotal na brazilském gólmanovi Alissonovi.

Třetí zásah tak přidali hosté. Díaz byl tentokrát v roli nahrávače a role střelce ze zhostil Sadio Mané. Výhru 4:0 nad odezvdaným soupeřem dovršil Mohammed Salah, který Egypťan vstřelil svůj 22. letošní gól v Premier League.

Liverpool zvítězil nad svým velkým rivalem 4:0 a minimálně do zítra se posouvá do čela tabulky před Manchester City. Ten čeká ve středu zápas s Brightonem.

𝗔𝗡𝗢𝗧𝗛𝗘𝗥 𝗕𝗜𝗚 𝗧𝗛𝗥𝗘𝗘 𝗣𝗢𝗜𝗡𝗧𝗦 ✊

#LIVMUN

22:55 – 19. 04. 2022

17257 82007

Liverpool - Manchester United 4:0

Liverpool - Manchester United 4:0 (22. a 85. Salah, 5. Díaz, 68. Mané).

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme