Fotbalista Nicolae Stanciu odjel ze soustředění Sparty jednat o přestupu do Arábie

Fotbalisty Sparty nejspíš opustí klíčový záložník a podzimní kapitán Nicolae Stanciu. Pětadvacetiletý rumunský reprezentant, který na Letnou před rokem přišel coby nejdražší hráč české ligy, odletěl ze soustředění ve Španělsku jednat o angažmá v týmu Al Ahlí ze Saúdské Arábie. Podle klubového twitteru už je na přestupu dohodnutý, a pokud projde zdravotní prohlídkou, podepíše v novém působišti smlouvu na tři a půl roku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicolae Stanciu během utkání proti Liberci ještě v dresu Sparty

Nicolae Stanciu v dresu pražské Sparty | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

O možném odchodu Stanciua ze Sparty se spekuluje prakticky od konce nepovedené podzimní části, kterou Pražané zakončili na pátém místě tabulky s velkou bodovou ztrátou na první Slavii a druhou Plzeň.

Stanciu chtěl přestoupit do Egypta. ‚Ale spokojení musí být dva,‘ vysvětlil odmítnutí Rosický

Číst článek

Na startu zimní přípravy Letenští nabídku za rumunského reprezentanta z Egypta odmítli, neboť neodpovídala jejich představám. Nyní je však situace podle všeho jiná. Podle iSport.cz totiž aktuálně čtvrtý klub saúdskoarabské ligy nabídl za Stanciua 10 milionů eur, což je v přepočtu asi 258 milionů korun.

Celek ze Saúdské Arábie uvedl, že už je s hráčem domluvený. „Stanciu podepsal předběžnou dohodu s Al Ahlí. Poté co v následujících dvou dnech projde lékařskou prohlídkou v Džiddě, dokončí příchod ze Sparty a podepíše smlouvu na tři a půl roku,“ uvedl klub Al Ahlí na twitteru.

„Protože jsou kluby blízko dohodě, Nico dostal od Sparty svolení, aby odcestoval. Nyní se jedná o podmínkách smlouvy. Nico je v letadle a vzhledem k časovému rozdílu mezi Prahou a destinací bude vše probíhat zítra,“ uvedl krátce předtím hráčský agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports, který jednání pomáhá zprostředkovat.

Stanciu přišel do Sparty před rokem v zimě jako nejdražší posila českého klubu v historii a podepsal smlouvu do června 2021. Letenští podle spekulací zaplatili Anderlechtu Brusel více než 100 milionů korun. Stanciu za Pražany odehrál 31 ligových zápasů a dal v nich deset branek. Na podzim byl jednou z hlavních opor a režisérem hry. Dařilo se mu i v současnosti v přípravě, v níž vstřelil tři góly.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme