Vydra proti Luganu neproměnil opakovanou penaltu. Mladá Boleslav v Konferenční lize podlehla 0:1 Luganu

Fotbalisté Mladé Boleslavi na první body v Konferenční lize stále čekají. Po prohře v Arménii s FC Noah podlehli doma švýcarskému Luganu 0:1. A to i přesto, že ve druhém poločase dvakrát kopali penaltu.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Mladé Boleslavi Patrik Vydra neproměnil v zápase proti Luganu ani opakovanou penaltu, brankář Sajpi na něj vyzrál

Fotbalista Mladé Boleslavi Patrik Vydra neproměnil v zápase proti Luganu ani opakovanou penaltu, brankář Sajpi na něj vyzrál | Foto: Martin Divíšek | Zdroj: EPA / Profimedia

Po dlouhých 17 letech odehrála Mladá Boleslav domácí utkání některého z evropských pohárů, ačkoliv tento úspěch měl hořkou pachuť. Už v 38. minutě zápasu slavili hosté po gólu Renata Steffena. Ve druhém poločase ale Středočeši drželi se soupeřem tempo a v 81. minutě měli možnost zahrávat pokutový kop, ke kterému se postavil Patrik Vydra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si fotbalisty Mladé Boleslavi po porážce v Konferenční lize 0:1 proti Luganu

Brankář Sajpi na mladoboleslavského útočníka ale vyzrál a hra tedy pokračovala za stavu 0:1, jenže po 3 minutách hry hlavní rozhodčí Theouli přerušil hru a nařídil opakovaní penalty, kvůli předčasnému skoku gólmana Lugana. K míči se znovu postavil Vydra a ačkoliv změnil stranu, na kterou míč kopal, gól stejně nedal. „Věřil jsem si, ale bohužel jsem to nedal ani podruhé. Byl jsem přesvědčený, kam to kopnu, ale nedal jsem to,“ komentoval Vydra svůj kop.

Odvaha Vydry

Neúspěšného střelce se zastal kromě týmu také hlavní trenér Andreas Brannström. „Patrikovi se určitě nebude usínat dobře. Pro jeho další kariéru je to podstatný moment. Postavit se k penaltě za vítězného stavu umí každý, ale tohle chtělo kuráž,“ zmínil kouč.

Mladá Boleslav nakonec podlehla Luganu 0:1. Brankář Matouš Trmal bere i přes dvě úvodní porážky dosavadní zkušenost na evropské scéně s pokorou. „Mrzí nás, že jsme bez bodu a zase bez vstřeleného gólu. Je to tvrdá realita. Zápasy v evropské soutěži jsme ale chtěli hrát. Musíme to tak brát, ale budeme bojovat dál, abychom uhráli nějaký bod,“ uvedl Trmal.

Další zápas v rámci Konferenční ligy čeká Středočechy už za 14 dní v Portugalsku, kde budou bojovat o premiérové body do tabulky.

Karel Schamberger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme