Nejdřív koronavirus, teď fotbal v Česku brzdí počasí. Hromadné odklady zápasů dle asociace zatím nehrozí

Počasí v Česku komplikuje program fotbalové ligy i domácího poháru. Kvůli nezpůsobilým terénům organizátoři soutěží zatím odložili čtyři duely. Hromadný přesun zápasů alespoň v tuto chvíli nehrozí, jak Radiožurnálu řekl mluvčí Ligové fotbalové asociace Štěpán Hanuš.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počasí v těchto dnech fotbalu na českých stadionech nepřeje

Počasí v těchto dnech fotbalu na českých stadionech nepřeje | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Pro nezpůsobilý terén se v původním termínu nehrálo ligové utkání Mladé Boleslavi s Olomoucí a v neděli ani to mezi Jabloncem a Slováckem. V pondělí byly odložené taky zápasy domácího poháru mezi Ostravou a Třincem a Jablonce proti Líšni. Kvůli stavu trávníku je v ohrožení i středeční duel domácího poháru mezi Libercem a Žižkovem.

Ostrava s Třincem a Jablonec s Líšní. V domácím poháru byly kvůli kalamitě odloženy dva zápasy

Číst článek

Právě na severu Čech teď stav hrací plochy intenzivně řeší, jak potvrzuje mluvčí jabloneckého klubu Martin Bergman. „Během noci z neděle na pondělí napadlo na hrací plochu okolo 20 centimetrů sněhu. Vyhřívání jede naplno a sníh pomalu mizí,“ řekl Radiožurnálu Bergman.

„Pevně věříme, že se nám podaří dát hřiště do pořádku do dalšího domácího zápasu, který je za 14 dní proti Mladé Boleslavi. O náhradní hrací ploše pro ligové zápasy zatím neuvažujeme,“ doplnil mluvčí FK Jablonec.

Ačkoliv se dá předpokládat, že i v příštích dnech bude sněžit a mrznout, podle mluvčího Ligové fotbalové asociace Štěpána Hanuše je na úvahy o hromadném odkladu zápasů ještě brzy.

Vedení asociace ale situaci v Česku sleduje. „V tuto chvíli vyhodnocujeme situaci a stav hracích ploch. Současně monitorujeme povětrnostní podmínky napříč celou republikou,“ přiznal Hanuš.

Trpišovský navrhuje změnu

Fotbal v netradičních podmínkách zatím samotní hráči a trenéři příliš nevítají. Po ligovém utkání Jablonce s Příbramí, které se před dvěma týdny hrálo za hustého sněžení, o tom mluvil například domácí záložník Miloš Kratochvíl. Ten mimo jiné říkal, že na podmáčeném trávníku hráčům rychleji ubývají síly.

Pět gólů, jedna chycená penalta. Kdyby ji Olomouc proměnila, zápas mohl dopadnout opačně, řekl Vrba

Číst článek

K zápasům v zimě se po nedělním ligovém utkání v Příbrami kriticky vyjádřil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„V Česku hrajeme fotbal v prosinci, lednu a únoru, a v létě se dva měsíce nehraje. Myslím, že to je zamyšlení pro všechny, aby letní pauza byla minimální, hrálo se co nejvíc a přestávku bychom pak udělali v zimě,“ podotkl Trpišovský.

Termínová listina nejvyšší soutěže je letos netradičně nabitá. A to nejen kvůli koronaviru, ale také proto, že už 11. června by mělo začít odložené mistrovství Evropy.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme