Mladá Boleslav otočila duel na půdě Beer Ševy a zahraje si 4. předkolo Konferenční ligy. Ostrava končí

Fotbalisté Mladé Boleslavi v odvetě na hřišti Hapoelu Beer Ševa smazali dvougólové manko a po výhře 4:2 postoupili do 4. předkola Konferenční ligy. V něm se utkají s maďarským Paksem. První zápas sehrají svěřenci trenéra Davida Holoubka 22. srpna doma, odvetu o týden později venku. Ze hry o evropské poháry je naopak Baník Ostrava, který sice porazil v základní hrací době Kodaň 1:0, ale po prodloužení a penaltách postoupil soupeř.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 21:54 15. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Mladé Boleslavi slaví branku

Fotbalisté Mladé Boleslavi slaví branku | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: ČTK

Po úvodní remíze 1:1 ve čtvrtek izraelský celek v azylu v bulharské Loveči vedl po prvním poločase o dvě branky, trefili se Zahi Ahmed a Alon Turgeman. Už v 59. minutě ale bylo vyrovnáno po gólech Tomáše Ladry a Martina Králika.

V 74. minutě dostal červenou kartu domácí kapitán Eitan Tibi a přesilovku zužitkoval o sedm minut později z přímého kopu znovu Ladra. Pojistku přidal v závěru Vasil Kušej. Hapoel dohrával nastavení dokonce v osmi hráčích po vyloučeních Artura Šušenačeva a Eitaha Eliase.

Mladá Boleslav je v pohárech stále bez porážky. Navázala na dva triumfy s litevským Transinvestem i na domácí remízu z minulého týdne. Středočeši nadále drží naději, že potřetí v historii projdou do hlavní fáze evropské soutěže. Skupinu si zahráli pouze v letech 2006 a 2007 v někdejším Poháru UEFA.

Ostrava nepostoupila

Ostrava v domácí odvetě 3. předkola Konferenční ligy s FC Kodaň prohrála na penalty 1:2 a z pohárové soutěže vypadla. V normální hrací době a po prodloužení zvítězil Baník 1:0, stejným výsledkem ve prospěch dánského celku skončil před týdnem i první zápas.

V Ostravě se o jediný gól ze hry postaral před koncem prvního poločasu Erik Prekop. Rozuzlení nepřineslo ani půlhodinové prodloužení, a tak přišel na řadu penaltový rozstřel, v němž čtyři z pěti domácích exekutorů selhali.

Dánský celek přesně po roce znovu uspěl na penalty s českým týmem. Loni ve 3. předkole Ligy mistrů stejným způsobem vyřadil pražskou Spartu.

Baník se v pohárech představil po 14 letech. V předchozím předkole si poradil s arménským Urartu, na premiérovou účast ve skupinové fázi některého z pohárů si ale musí počkat. Kodaň, která v minulých dvou sezonách hrála skupinu Ligy mistrů, vyzve v závěrečném předkole skotský Kilmarnock.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Konferenční ligy (hráno v Loveči):

Hapoel Beer Ševa - FK Mladá Boleslav 2:4 (2:0)
Branky: 11. Ahmed, 42. Turgeman - 49. a 81. Ladra, 59. Králik, 90. Kušej. Rozhodčí: Jaanovits - Härsing, Roos - Tohver (video, všichni Est.). ŽK: Turgeman, Lopes, Blorian, Kangwa - Vydra, Trmal. ČK: 74. Tibi, 90.+3 Šušenačev, 90.+10 Elias (všichni Hapoel). První zápas 1:1, postoupila M. Boleslav.

Baník Ostrava - FC Kodaň 1:0 (1:0, 1:0) po prodl., na pen. 1:2
Branka: 43. Prekop. Penaltu proměnili: Kubala - Mattsson, Achouri. Penaltu neproměnili: Klíma, Ewerton, Frydrych, Chaluš - Óskarsson, Elyonoussi. Rozhodčí: Attwell - Davies, Smith - Madley (video, všichni Angl.). ŽK: Buchta, Prekop - Elyonoussi, Melling, Garananga, Achouri, Clem. Diváci: 14 458. První zápas: 0:1, postoupila Kodaň.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme