Chtít něco hájit by byla chyba, zdůrazňuje hráčům Plzně trenér Koubek. Bonus vidí v domácím prostředí

Jeden zápas dělí plzeňské fotbalisty od jistoty podzimu v evropských pohárech. Pokud proti ukrajinskému Kryvbasu zvládnou po úvodní výhře 2:1 domácí odvetu, postoupí do posledního předkola Evropské ligy. V minulosti už ale v podobné situaci Západočeši neuspěli.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Koubek

Miroslav Koubek | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Už jednou v podobné pozici před lety plzeňští fotbalisté selhali. Znovu ale v kvalifikaci evropských pohárů vedení 2:1 po úvodním zápase na hřišti soupeře nechtějí prohospodařit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká trenér Plzně Miroslav Koubek před odvetou s ukrajinským Kryvbasem

V boji o poslední předkolo Evropské ligy a jistotu podzimu v pohárech nastoupí Západočeši v domácí odvetě proti ukrajinskému Kryvbasu.

„Víme, že jsme favorit. Máme náskok jednoho gólu a hrajeme doma, ale ve fotbale se staly i větší překvapení, takže budeme ve střehu,“ říká opatrně plzeňský záložník Jan Kopic před odvetou 3, předkola Evropské ligy. Úvodní duel proti Kryvbasu v Košicích Západočeši vyhráli 2:1.

„Hráčům zdůrazňuji, že ten zápas nebyl. Teď je zápas na domácím hřišti, budeme si pamatovat způsob hry soupeře a nechtít něco hájit, to by byla chyba. Chceme být aktivní a zápas vyhrát,“ tvrdí trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek.

„Když vedete 1:0, tak jste ještě nic nevyhráli. Největší bonus je v domácím prostředí a podpoře diváků, ale bude tady i hodně ukrajinských fanoušků. Oni taky vedli 1:0 a pak jsme vyhráli 2:1. Musíme být ve střehu. Náskok jedné branky je v podstatě minináskok.“

Zlomené prokletí

Zatím jen jednou v klubové historii se stalo, že by Plzeň vyhrála v předkole některého z evropských pohárů venkovní duel a pak nepostoupila. V roce 2015 Západočeši vypadli v kvalifikaci Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv.

A bylo to shodou okolností také po úvodní výhře 2:1. Doma tehdy ale Plzeň vedená právě trenérem Koubkem s izraelským týmem prohrála 0:2. Na hřišti to zažil ze současného kádru také záložník Jan Kopic.

„Samozřejmě si to pamatuji, ale to prokletí jsme zlomili minulý rok. To byl Tobol, to jsme zvládli, tak doufám, že to zvládneme i tenhle rok,“ připomíná Kopic, že vloni Plzeň po výhře v Kazachstánu 2:1 zvítězila nad Tobolem Kostanaj v domácí odvetě 3:0 a postoupila do skupiny Konferenční ligy. Teď ale Západočeši bojují o poslední předkolo Evropské ligy.

Odveta s Kryvbasem začne v přímém přenosu Radiožurnálu Sport od 19 hodin a server iROZHLAS.cz bude duel sledovat podrobné online reportáži.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme