Šlágr kola v anglické lize neměl vítěze, Chelsea remizovala s Liverpoolem a udržela druhé místo

Fotbalisté Chelsea remizovali ve šlágru 19. kola anglické ligy 2:2 s Liverpoolem a udrželi před nedělním soupeřem druhé místo v tabulce. Burnley podlehlo v záchranářské bitvě Leedsu na jeho hřišti 1:3. Český útočník Matěj Vydra odehrál za poražený celek závěr utkání, v 84. minutě nahradil Wooda.

Londýn (Aktualizováno: 21:17 2. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Chelsea remizovali ve šlágru 19. kola anglické ligy 2:2 s Liverpoolem

Fotbalisté Chelsea remizovali ve šlágru 19. kola anglické ligy 2:2 s Liverpoolem | Zdroj: Reuters

Kouč Chelsea Thomas Tuchel nezařadil do nominace kanonýra Lukakua, jenž si během týdne v rozhovoru pro Sky Italia postěžoval, že není u „Blues“ spokojený. Na druhé straně chyběl na lavičce kvůli koronaviru trenér Jürgen Klopp.

Arsenal zažil proti Manchesteru City tři minuty hrůzy, v deseti hráčích nakonec prohrál 1:2

Číst článek

„Reds“ ale i pod vedením asistentů vstoupili do utkání výborně. Nejprve využil Chalobahovy chyby Mané a v 26. minutě zakončil Salah samostatný nájezd z úhlu chytrou střelou na přední tyč. Nejlepší kanonýr soutěže dal 16. ligovou branku v sezoně.

Chelsea se vrátila do utkání v závěru první půle výstavním volejem Kovačiče, ještě do pauzy navíc srovnal Pulisic. Po změně stran měly oba týmy šance šlágr rozhodnout, další gól už ale nepadl. Chelsea ztrácí na vedoucí Manchester City už deset bodů. Liverpool ještě o bod více, má ale zápas k dobru.

Další zápasy

Leeds poslal do vedení v 39. minutě Harrison, což bylo pro domácí dobré znamení - 18 z posledních 19 branek anglického záložníka vedlo k vítězství jeho týmu. A neobvyklá bilance se potvrdila i tentokrát.

Po změně stran sice srovnal z přímého kopu navrátilec po zranění Cornet, v závěrečné čtvrthodině ale rozhodli Dallas a James. Burnley potvrdilo, že je na hřištích soupeřů druhým nejhorším celkem ligy, a stále čeká na venkovní výhru. V tabulce jsou "Clarets" na 18. místě, už o osm bodů za šestnáctým Leedsem.

Brighton zvládl přestřelku s Evertonem a výhrou 3:2 se posunul na osmé místo neúplné tabulky. Domácím „Karamelkám“ nepomohly ani premiérové dvě trefy v Premier League dvacetiletého útočníka Anthonyho Gordona.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme