Zelený a Jankto jsou na vyšetření, ostatní fotbalisté mají po remíze se Španělskem volnější den

Červnový sraz české fotbalové reprezentace se přehoupl do druhé poloviny. Svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého regenerují po nedělní domácí remíze 2:2 se Španělskem ve druhém utkání skupiny A2 Ligy národů a v pondělí odpoledne dostali od trenéra volno. Poté už se začnou připravovat na čtvrteční další duel v Portugalsku, kam odcestují v úterý.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České fotbalisty v červnu čekají utkání se Španělskem, Portugalskem a Švýcarskem.

České fotbalisty v červnu čekají utkání se Španělskem, Portugalskem a Švýcarskem. | Foto: David Davies | Zdroj: Reuters

„Proběhne klasický regenerační trénink a trénink pro kluky, kteří v neděli nehráli, abychom splnili kondiční aspekt a byli normálně dál připraveni. V momentě, kdy si hráči splní tyto povinnosti, jsme se rozhodli jim do večera dát volno. Mohou ho využít podle sebe, strávit čas s rodinami nebo si dát úplně volno. Sejdeme se večer a budeme pokračovat dál,“ řekl v online rozhovoru asistent trenéra Jiří Chytrý.

Česko - Španělsko 2:2. Fotbalisté měli na dosah cenný skalp, o výhru nad Španělskem přišli v závěru

Číst článek

Utkání se Španělskem nedohráli kvůli zranění obránce Jaroslav Zelený a křídelní hráč Jakub Jankto, kteří opustili trávník už v první půli. „Právě probíhají vyšetření, kluci jsou v péči lékařského týmu. Neumím teď zdravotní stav úplně upřesnit, čekáme na to,“ uvedl Chytrý.

Nevyloučil dodatečné povolání některého z hráčů. „Pokud by kluci nebyli schopni pokračovat, máme varianty, jak tým doplnit. Jedna z variant je, že si pomůžeme kluky z jednadvacítky. Ale můžeme ještě nominovat i někoho z náhradníků. V tuto chvíli je to otevřená záležitost,“ prohlásil Chytrý.

Další zápasy

Jeho tým po úvodních dvou zápasech elitní skupiny Ligy národů figuruje díky čtvrteční výhře 2:1 nad Švýcarskem a remíze se Španělskem na druhém místě tabulky jen o skóre za vedoucím Portugalskem.

Na jeho hřišti se Češi představí ve čtvrtek, nadcházející soupeř v neděli rozdrtil Švýcarsko 4:0.

„Máme informace z předchozích zápasů, které jsme chystali před srazem. Poslední utkání Portugalců teprve budeme analyzovat. Bude to hodně podobné jako se Španělskem, ukázal to i jejich vzájemný zápas (1:1). Oba týmy jsou vyspělé, chtějí hrát s míčem, mají fantastické hráče, individuality. Portugalsko má naprosto výjimečného Cristiana Ronalda, ve finální fázi jsou ještě povýšeni o jeho mimořádnou kvalitu,“ poznamenal Chytrý.

Národní tým odcestuje do Portugalska v úterý. Ve středu absolvuje v Lisabonu tradiční předzápasový trénink a k utkání nastoupí ve čtvrtek od 20.45 SELČ.

V sobotu se mužstvo přesune do Málagy, kde o den později odehraje odvetu se Španělskem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme