Bořek Dočkal definitivně míří z Číny na hostování do Spojených států

Český fotbalový reprezentant Bořek Dočkal definitivně zamířil z čínského Che-nan Ťien-jie do Philadelphie Union. Americký klub ze zámořské MLS ve středu dotáhl hráčovo roční hostování. Informovala o tom agentura Sport Invest, která devětadvacetiletého záložníka zastupuje.

Filadelfie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal v reprezentačním dresu

Bořek Dočkal v reprezentačním dresu | Zdroj: AC Sparta Praha

Dočkal vzhledem k očekávanému narození druhého potomka uvažoval už nějakou dobu o odchodu z Číny. Do Spojených států odletěl jednat se svým agentem už před týdnem a náročná jednání mezi kluby se povedlo dotáhnout až nyní.

Dočkal do Che-nanu přestoupil před rokem z pražské Sparty za údajných 230 milionů korun. Šlo o druhou nejvyšší částku za přestup tuzemského fotbalisty z domácí ligy do zahraničí.

Bývalý hráč Slavie, Kladna, Liberce, tureckého Konyasporu a norského Rosenborgu během minulé sezony čínské ligy odehrál 23 utkání s bilancí čtyř gólů a pěti asistencí. V reprezentaci má na kontě 35 zápasů a šest branek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme