Co je s Vargou? Maďarský útočník skončil po srážce v bezvědomí, svaz informoval o zlomeninách v obličeji

Fotbalisté Maďarska v neděli večer sice dokázali v nastavené čase vybojovat důležité vítězství nad Skotskem, ale po zápase se jejich radost mísila se strachem o spoluhráče Barnabáse Vargu. Devětadvacetiletý útočník zůstal po souboji se skotským brankářem nehybně ležet v pokutovém území a ze hřiště musel být transportován do nemocnice.

Stuttgart Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maďarský fotbalista Barbabas Varga upadl po srážce v pokutovém území do bezvědomí

Maďarský fotbalista Barbabas Varga upadl po srážce v pokutovém území do bezvědomí | Foto: Leonhard Simon | Zdroj: Reuters

Ke zranění Vargy došlo v 71. minutě ještě za nerozhodného stavu. Poté, co Maďaři rozehráli standardní situaci, srazil se v pokutovém území s brankářem Skotska Angusem Gunnem.

Srážka ale byla natolik nešťastná, že Varga zůstal po zásahu loktem do obličeje bezvládně ležet a jeho spoluhráči okamžitě signalizovali zdravotníkům, že je zle.

Kapitán maďarských fotbalistů Dominik Szoboszlai dokonce přispěchal k lékařům s nosítky, aby jejich práci urychlil a byli u jeho reprezentačního kolegy co nejdříve.

Utkání bylo poté na několik minut přerušeno a hra mohla pokračovat až v momentě, kdy zraněný Varga opustil hřiště na nosítkách a později zamířil do nemocnice.

Při vědomí a stabilizovaný

Podle maďarského fotbalového svazu utrpěl fotbalista několik zlomenin v obličeji a navíc otřes mozku. Jeho stav je však stabilizovaný a komunikuje. S největší pravděpodobností by měl ve Stuttgartu podstoupit operaci.

Fotbalisté Maďarska v nastaveném čase dokázali vstřelit branku a po výhře 1:0 nad Skotskem tak stále živí naději na postup ze skupinové fáze turnaje.

Po zápase se pak hráči seřadili s dresem číslo 19, který nosí právě Varga, a věnovali důležité vítězství zraněnému spoluhráči.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme