Dva nejlepší Keňani v běhu na 5000 metrů nepojedou na mistrovství světa. Chybí jim dopingové kontroly

Keňští vytrvalci Michael Kibet a Daniel Simiyu nebudou moci kvůli nesplnění antidopingových podmínek startovat na mistrovství světa v Dauhá. Nejlepší dva běžci na 5000 metrů z letošního národního šampionátu se nepodrobili povinným třem mimosoutěžním kontrolám, což byla jedna z podmínek ke startu na atletickém šampionátu.

Nairobi Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Keňští vytrvalci Michael Kibet (na snímku) a Daniel Simiyu nebudou moci kvůli nesplnění antidopingových podmínek startovat na mistrovství světa v Dauhá

Keňští vytrvalci Michael Kibet (na snímku) a Daniel Simiyu nebudou moci kvůli nesplnění antidopingových podmínek startovat na mistrovství světa v Dauhá | Foto: Michal Beránek / CNC | Zdroj: Profimedia

Keňští funkcionáři do poslední chvíle doufali, že mezinárodní federace IAAF umožní oběma běžcům v Dauhá startovat, nakonec ale výprava odletěla do Kataru bez nich. Do pětikilometrového závodu tak Keňané nasadí jen dva muže, Nicholase Kimeliho a Jacoba Kropa.

Kvůli vysoké hladině testosteronu nepoběží na mistrovství světa dvě Keňanky

Číst článek

Vytrvalecká velmoc Keňa je pod přísným dohledem Jednotky pro bezúhonnost atletiky (AIU) kvůli množství dopingových případů z poslední doby.

V minulých pěti letech bylo za porušení pravidel potrestáno zhruba 60 Keňanů, mimo jiné bývalý olympijský vítěz v běhu na 1500 metrů Asbel Kiprop, olympijská šampionka v maratonu Jemima Sumgongová či vítězka maratonů z Bostonu a Chicaga Rita Jeptoová.

Keňská výprava tak před mistrovstvím světa utrpěla další ztráty. Minulý týden vzdal kvůli zranění účast obhájce titulu na 1500 m Elijah Manangoi, půlkařka Jackline Wambuiová a čtvrtkařka Linda Kagehaová nemohou závodit kvůli příliš vysoké hladině testosteronu v těle.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme