Severoněmecký Kiel hostí největší mezinárodní regatu na světě

Miliony návštěvníků míří do severoněmeckého Kielu, který hostí největší mezinárodní regatu na světě. Jachtařské slavnosti, na kterých mají zastoupení účastníci ze 70 zemí, slavnostně otevřel německý prezident Joachim Gauck. Slavnostním úderem do lodního zvonu vstoupila mezinárodní regata do svého třetího půlstoletí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mallorca

Mallorca | Foto: Iva Both

Akce už dávno není pouze sportovní záležitostí. Slavnosti se konají podél celého přístavu a na řadě míst ve městě. Jsou tam desítky pódií, kde lidé sledují hudební vystoupení a pořádají se tam různé soutěže.

Návštěvníci můžou vidět třeba dětské klání na vodních skútrech, soutěž balónů nebo psí závody.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kielerwoche navštívila i zpravodajka Českého rozhlasu Klára Stejskalová

Živo je ale hlavně na moři. Celých deset dní se tam konají soutěže na plachetnicích různých kategorií. Některé lodě je možné i osobně navštívit.

Češi sice nemají zastoupení na moři, ale na trhu před radnicí, kde se koná mezinárodní veletrh, patří český stánek k vůbec největším. Nepřekvapivě se v něm prezentuje hlavně české pivo.

Předpokládá se, že do příští neděle zavítají do Kielu na 3 miliony návštěvníků.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme