Sjezd z D1 na Jihlavu bude od 3. června skoro dva měsíce uzavřený

Silničáři od úterý 3. června uzavřou sjezd z dálnice D1 na 112. kilometru na Jihlavu. Uzavírka potrvá téměř dva měsíce. Dělníci budou odstraňovat původní povrch vozovky a pokládat nový.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na uzavřené polovině dálnice D1 budou dělníci až do srpna měnit povrch

Na uzavřené polovině dálnice D1 budou dělníci až do srpna měnit povrch | Zdroj: ČTK

Sjet z dálnice směrem na Jihlavu nebude možné až do 25. července.

„I když maximálně tlačíme na zkrácení termínů, tak stavbaři to zvládnou asi za měsíc. Potom je ale potřeba více než 20 dnů na to, aby zrál beton – to je nutné podle technologických norem."

"Takže proto je to do 25. července,“ upřesňuje mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o plánovaném omezení zjišťoval redaktor Jaroslav Gavenda

Policie kvůli tomuto omezení předpokládá komplikace v dopravě.

„Očekáváme dopravní problémy, které se budou týkat zejména průjezdu vozidel centrem Jihlavy. Jedná se zejména o křižovatku u obchodního domu Tesco a také křižovatku u City Parku.“

„Tyto křižovatky jsou v běžném provozu velice zatížené a toto bude ještě další zatížení nad rámec. Počítáme s tím, že budeme situaci v těchto místech monitorovat,“ říká policejní mluvčí Kraje Vysočina Dana Čírtková.

Objízdné trasy povedou přes následující sjezd na Velký Beranov, odkud se řidiči mohou vrátit zpět v opačném směru dálnice nebo mohou sjet dříve na 104. kilometru u Větrného Jeníkova.

Práce na modernizovaném úseku dálnice mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou už ale podle mluvčího ministerstva dopravy jdou do finále.

„To znamená odstranit starý povrch a položit nový už zbývá právě pouze v okolí Jihlavy, tam tedy bude ten sjezd uzavřen právě z tohoto důvodu, aby se mohla odstranit stará vozovka a položit nová včetně nového cementobetonového povrchu," dodal Tomáš Neřold.

O aktuální dopravní situaci na modernizovaných úsecích dálnice D1, stejně jako na všech ostatních silnicích, pravidelně informuje Zelená vlna.


Zvětšit mapu

Modernizace dálnice D1 | Foto: Český rozhlas

Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme