Na tři stovky hasičů a záchranářů se v Přerově zapojily do cvičení RAFEX 2014

Rozsáhlé povodně, kontaminace vodních zdrojů a srážka osobního vlaku s cisternou naplněnou kyselinou sírovou. To bylo námětem cvičení složek integrovaného záchranného systému RAFEX 2014 v Přerově. Záchranáři z celé republiky se potýkali s hrozbou ekologické havárie, zachraňovali lidské životy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na tři stovky hasičů a záchranářů se v Přerově zapojily do cvičení RAFEX 2014

Na tři stovky hasičů a záchranářů se v Přerově zapojily do cvičení RAFEX 2014 | Foto: Hasičský záchranný sbor Olomouck (HZSOK)

Vodní zdroje jsou v době povodní kontaminovány chemickými látkami, nemocnice je pod vodou a k tomu ještě na železnici ráno narazil do odstavené cisterny s kyselinou sírovou osobní vlak. Na místě je 90 zraněných lidí.

Hasiči a zdravotníci mají plné ruce práce. Všemi dostupnými prostředky se snaží zachránit cestující z vlaku a navíc je třeba zabránit ekologické katastrofě. Na místě pomáhá i psycholog David Dohnal.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Přerově proběhlo největší praktické cvičení složek integrovaného systému v Olomouckém kraji RAFEX 2014, na místě byla reportérka Jana Zemková

„V praxi to bývá hodně jiné, ale v rámci cvičení procvičujeme některé dovednosti, které potřebujeme,“ říká.

Nakonec všichni zvládli své úkoly na jedničku. A nebylo to snadné. Došlo i na opravdové kolapsy. Stres, vedro a nevšední zážitky udělaly své.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme