Ukrajina vyzvala Rusko, aby využilo svého vlivu k osvobození zajatých pozorovatelů OBSE

Rusko by mělo využít svého vlivu a přesvědčit východoukrajinské separatisty, aby propustili čtyři pozorovatele OBSE, kteří včera zmizeli na hranici mezi Doněckou a Luhanskou oblastí. Moskvu o to požádalo ukrajinské ministerstvo zahraničí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Proruští separatisté v Doněcku

Proruští separatisté v Doněcku | Zdroj: Reuters

Pátrání po týmu zvláštních pozorovatelů OBSE je zatím bezvýsledné. Vedení mise s nimi ztratilo kontakt v pondělí večer a je přesvědčeno, že pozorovatele unesli proruští separatisté. Jde o občany Dánska, Švýcarska, Turecka a Estonska.

Ukrajina také ostře protestovala proti vniknutí několika aut s ruskými ozbrojenci přes ukrajinskou hranici v Luhanské oblasti.

Kyjev obviňuje Moskvu, že právě tudy se k separatistům dostávají zbraně a bojovníci ze Severního Kavkazu. Protiteroristická operace na východě Ukrajiny bude pokračovat až do likvidace ohnisek ozbrojeného odporu, upozornila ukrajinská vláda.

Luhanská a Doněcká oblast | Foto: ČTK

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme