David Krejčí na hokejové MS nepřiletí, je unavený

Dlouho se čekalo, jestli českou reprezentaci na MS posílí David Krejčí nebo Tomáš Plekanec, nakonec nepřijede ani jeden. Plekancův Motreal v NHL postoupil do finále konference a Krejčí se omluvil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí asistoval u tří gólů Bostonu, v bodování českých hráčů se vyrovnal Jaromíru Jágrovi

David Krejčí asistoval u tří gólů Bostonu, v bodování českých hráčů se vyrovnal Jaromíru Jágrovi | Zdroj: Reuters

Útočník Bostonu Bruins se Vladimíru Růžičkovi omluvil kvůli únavě. V letošní sezoně odehrál 92 zápasů NHL, po připočtení olympijských her v Soči atakuje počet Krejčího startů stovku.

Svou roli v rozhodování hrála i dlouhá cesta do Minsku a série Bostonu s Montrealem, která se protáhla až do rozhodujícího sedmého zápasu. V něm byli úspěšnější hráči Canadiens.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se Zuzanou Burešovou mluvil ve vysílání ČRo František Kuna

Kdyby vypadl Motreal, Tomáš Plekanec by dorazil. Byl v kontaktu s Růžičkou i Jaromírem Jágrem a účast přislíbil. Po jeho postupu se bude muset český tým obejít bez dalších posil z NHL.

Trenér hokejové reprezentace má v Minsku poměrně široký kádr, na soupisce jsou ale ještě dvě volná místa. Je jisté, že jednoho útočníka Růžička dopíše ještě před sobotním zápasem s Dánskem. Bude jím buď Martin Růžička, nebo Michal Vondrka.

Tým hokejistů na MS v Bělorusku 2014 | Foto: Český rozhlas

Vojtěch Macek, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme