Šéf Úsvitu Okamura prý prověří, jestli kandidátka Samková oklamala Českou spořitelnu

Předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura chce prověřit, zda kandidátka jeho hnutí do eurovoleb Klára Samková oklamala Českou spořitelnu. Advokátka čelí podezření, že pomohla oddlužit firmu z významného energetického holdingu. Podle zjištění Radiožurnálu odkoupila od banky 21milionový dluh zhruba za třetinu ceny a za peníze dlužníka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomio Okamura

Tomio Okamura | Foto: Filip Jandourek

„Musím si k tomu vyžádat informace, protože dopodrobna jsem o těchto věcech informován nebyl. Pakliže by tam docházelo k něčemu protizákonnému, tak z toho samozřejmě závěry vyvodíme,“ řekl Okamura.

Česká spořitelna už věc řeší a prověřuje, zda a případně jaká jí vznikla škoda. Banka ale netušila, že pohledávku ve skutečnosti prodává dlužníkovi samotnému.

Advokátka Klára Samková čelí vážnému podezření, že obelhala Českou spořitelnu

Číst článek

„Když prodáváme pohledávku, tak píšeme, kdo ji odkupuje a že nemá vazbu na dlužníka,“ vysvětlil Pavel Chalupa z České spořitelny. Dlužníkovi samotnému by ji banka nikdy neprodala.

Samková nechce věc komentovat s ohledem na advokátní tajemství. Podle některých expertů se ale mohla dopustit trestného činu.

Známá advokátka Samková se mohla dopustit podvodu. Radiožurnál získal dokumenty

Číst článek

Klára Samková | Foto: Šárka Ševčíková

Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme