Kvůli nedostatku volných míst staví Jičín novou školku. Bude bezbariérová

Jičín řeší nedostatek míst v mateřských školách. Problém by ale měl pominout už příští rok, kdy bude na Větrově dostavěna nová školka za 26 milionů korun. Ve čtyřech třídách nabídne celkem stovku nových míst.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skalička- školka

Skalička- školka | Foto: Jana Zemková

U mateřské školy má být i větší zahrada.

„Celý spodek bude bezbariérový, nahoru budou výtahy. Takže děti, popřípadě když budou potřebovat i učitelky s nimi nahoru, tak lze s těmito dětmi v těch vyšších prostorech bez problémů fungovat,“ dodává ředitelka Lenka Vondráková.

Jen v letošním roce musely jičínské školky odmítnout kvůli nedostatečné kapacitě na padesát dětí. Podle místostarosty Petra Hamáčka ze Sdružení pro Jičín ale mají zájem i další, kteří k zápisu vůbec nepřišli.

„Navíc tady ta původní školka na Větrově není v úplně dobrém stavu. Takže je to investice do budoucna. Já jsem rád, že až to bude dokončeno, tak každý jičínský rodič bude mít jistotu, že to místo dostane,“ potvrzuje.

Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme