Východ USA a Kanada čelí mrazivému počasí. Napadnout může až 40 cm sněhu

Americký severovýchod a atlantské pobřeží Kanady zažívají nápor zimy. V Kanadě meteorologové varují před dalšími vánicemi a sněhovými bouřemi, které mohou přinést až 40centimetrovou pokrývku. Východ Spojených států se vzpamatovává z chumelenice, která dočasně ochromila dopravu i provoz škol nebo některých úřadů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle meteorologů chladné počasí zřejmě na východě USA a v Kanadě ještě pár dnů vydrží

Podle meteorologů chladné počasí zřejmě na východě USA a v Kanadě ještě pár dnů vydrží | Zdroj: Reuters

Obyvatelé východoamerických měst přivykají mrazivým teplotám, které umocňuje studený vítr. Podle meteorologů chladné počasí zřejmě ještě pár dnů vydrží.

Život se po sněhové vánici, která na některých místech přinesla až 30centimetrové závěje, ale vrací do normálu.

V New Yorku se s čerstvým sněhem snesla na hlavu nového starosty Billa de Blasia také kritika. Obyvatelé Manhattanu si stěžovali, že jejich část města pluhy během největšího náporu téměř ignorovaly.

Šéf radnice, sám dlouholetý propagátor čtvrti Brooklyn, přiznal pochybení a omluvil se za pomalou reakci technických služeb. Zdůraznil ale, že v žádném případě nešlo o úmysl, jak zlé jazyky naznačují.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme