Zeman možná dostane další dárky od ministerských kandidátů. Chválí si potraviny

Na schůzku s prezidentem Milošem Zemanem se chystají další kandidáti na ministry. Možná se inspirují svými kolegy a přinesou na Pražský hrad i dárky. Prezident už dostal koš uzenin nebo regionální potraviny. Náhodně přišel i k plechovce s doutníky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Babiš odchází na Hradě ze schůzky s prezidentem Zemanem, Pavel Bělobrádek na ni míří. 22. 1. 2014

Andrej Babiš odchází na Hradě ze schůzky s prezidentem Zemanem, Pavel Bělobrádek na ni míří. 22. 1. 2014 | Zdroj: ČTK

Předseda hnutí ANO a kandidát na ministra financí Andrej Babiš si dával během schůzky na Pražském hradě bílé víno. Sám přinesl výrobky z jedné ze svých firem: „Přinesl jsem koš Kosteleckých uzenin a vypil jsem sklenku bílého vína.“

Na Babišův proviant reagoval kandidát na křeslo ministra zemědělství - lidovec Marian Jurečka. Došlo na srovnávání kvality donesených potravin.

„Pan prezident byl příjemně potěšen, říkal, že podobný balíček, ve kterém bylo i uzené, už dostal. Říkal jsem mu, že balíček, který teď dostal, se s předešlým nedá srovnávat, protože to jsou kvalitní regionální výrobci těchto uzenin,“ prohlásil Jurečka.

Přehrát

00:00 / 00:00

O dárcích pro prezidenta Zemana natáčela redaktorka Veronika Hlaváčová

To Milan Chovanec z ČSSD, který bude nejspíš ministrem vnitra, přinesl na Hrad dokumenty, které se týkají jeho studia na plzeňských právech. Prezident měl nedávno výhrady k jeho údajnému rychlostudiu.

„Pan prezident si dokumenty převzal a říkal, že si je prostuduje. Pak jsme se věnovali resortu a jeho problémům,“ prozradil Chovanec. Na schůzce byl delší dobu než ostatní, čímž budil pozornost. Pak to vysvětlil láskou k obrazům.

„Poprosil jsem potom pana Forejta, jestli bych se mohl porozhlédnout po Pražském hradě. Podíval jsem se na některé obrázky a pamětihodnosti. Člověk má málokdy šanci se sem podívat, tak jsem toho využil. Možná malinko zneužil.“

Prezident Zeman si pozve další kandidáty na ministry. Jako první přijde Jan Mládek z ČSSD

Číst článek

Miloš Zeman v minulosti kritizoval také Martina Stropnického z hnutí ANO, který má být ministrem obrany. Ten u prezidenta nechal doutníky.

„Kouřím takové malé doutníčky, tak jsem si tam tu plechovku zapomněl. On mi ve dveřích říkal, abych si ji vzal zpátky. A já jsem mu odpověděl, že když to nebude brát jako korupční krok, tak že bych ji tam nechal pro štěstí,“ řekl Stropnický.

Dnes přivítá prezident na Hradě například všechny tři kandidátky na ministryně.

Kandidáti na ministry | Foto: Český rozhlas

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme