Britský ministr má výhrady k seriálu The Crown. Netflix by měl uvést, že nejde o reálný popis událostí

Televizní seriál The Crown – Koruna - by měl mít na začátku každého dílu upozornění, že jde o fikci. Deníku Mail on Sunday to řekl britský ministr kultury Oliver Dowden. Obrátil se proto na společnost Netflix.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský ministr kultury Oliver Dowden

Britský ministr kultury Oliver Dowden | Foto: Simon Dawson | Zdroj: Reuters

Ministr kultury Oliver Dowden vyjádřil obavy, že generace diváků, které nezažily popisované události, nejsou schopny odlišit realitu od fikce. Podle ministra se jedná o „skvěle vytvořené beletristické dílo“. 

Slavná Sophia Lorenová natočila po letech nový film. Snímek, který režíroval její syn, uvede Netflix

Číst článek

To, že se jedná o beletrii, by ale podle něj mělo být zřejmé. V tomto duchu se také obrátil na společnost Netflix.

Nejnovější, čtvrtá řada seriálu, vyvolala kritiku za to, jak zobrazuje některé scény ze života britské královské rodiny, zejména rozpad manželství prince Charlese a lady Diany.

Seriál, který sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II., se na Netflixu vysílá od roku 2016. Dosud ho shlédlo 73 milionů lidí.

Jaromír Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme