Arctic Monkeys zahrají po 13 letech v Praze. Kapela se na turné vydala po tříleté pauze

Angličtí rockeři Arctic Monkeys ve čtvrtek večer zahrají v Praze. Na vyprodaném Výstavišti v Holešovicích předvenou svoji novou koncertní show.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Arctic Monkeys (archivní foto)

Arctic Monkeys (archivní foto) | Foto: Katja Ogrin | Zdroj: Reuters

Jedna z nejvýznamnějších skupin alternativního rocku zahraje po 13 letech opět v Praze. Kapela se nedávno vrátila po více než tříleté pauze opět na turné, které započalo před týdnem v Turecku. Skupina nyní do začátku září projede 15 evropských destinací, než se nakrátko vypraví do Spojených států. 

Jak získat hvězdy na festival? U Green Day to bylo štěstí, někdy to ale trvá léta

Číst článek

Tam jejich cesta ovšem neskončí. Po pouhých dvou koncertech na západním pobřeží USA se skupina vydá na turné po Jižní Ameriky. Své cestování pak ukončí na začátku příštího roku sérií koncertů v Austrálii.

Britská skupina si tak očividně nechce nechat ujít šanci vidět se po dlouhé přestávce se svými fanoušky. Ty v Praze očividně má. Důkazem může být právě vyprodaný čtvrteční koncert.

Skupina má také co oslavovat. Letos oslaví své 20. narozeniny – za tu dobu natočila šest úspěšných studiových alb. Jejich debutová deska se po svém vydání v roce 2006 stala nejrychleji prodávaným debutovým albem v historii britských hitparád.

Předskokanem Artic Monkeys bude irská kapela Ihaler, která před měsícem zahrála na hlavním pódiu festivalu Colours of Ostrava.

Jiří Štefl, jip Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme