Zemřel Alain Delon. Francouzskému herci bylo 88 let

Zemřel legendární francouzský herec Alain Delon, bylo mu 88 let. Agentuře AFP to v neděli ve společném prohlášení sdělily jeho tři děti. Delon byl v posledních letech nemocný. Zemřel obklopen rodinou ve svém domě v Douchy asi 100 kilometrů jižně od Paříže.

Paříž (Aktualizováno: 8:16 18. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alain Delon

Alain Delon | Zdroj: Profimedia

„Alain Fabien, Anouchka, Anthony a také (pes) Loubo s nezměrnou bolestí oznamují odchod otce. Zemřel pokojně ve svém domě v Douchy, obklopen svými třemi dětmi a rodinou. V této nesmírně bolestné době smutku rodina žádá o respektování soukromí,“ napsali Delonovi potomci v prohlášení.

Herec, producent a režisér se narodil 8. listopadu 1935. Delon, svého času symbol mužské krásy, si zahrál v téměř stovce filmů, diváci ho znají třeba ze snímků Zorro, Černý tulipán, Dva muži ve městě či Borsalino. V roce 2008 ztvárnil Julia Caesara v komedii Asterix a Olympijské hry.

Delon byl nemocný po dlouhá léta, informuje britská BBC. Jeho poslední významné vystoupení na veřejnosti bylo v roce 2019, kdy přebíral prestižní filmové ocenění na francouzském festivalu v Cannes, kde se během proslovu rozloučil se svou hereckou kariérou.

Delon se dostal do hledáčku policie letos v únoru, když u něj doma našli 72 střelných zbraní a zhruba tři tisíce nábojů, přestože nevlastnil zbrojní průkaz.

Jeho reputaci ovlivnily také dřívější výroky o ženách a homosexuálech. Část veřejnosti ho také kritizovala za vazby na kriminální podsvětí a na krajně pravicové Národní sdružení.

ank, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme