Střih, kamera, masky a krátký hraný film. Předávání těchto Oscarů v televizi neuvidíte, nezbyl na ně čas

Americká Akademie zveřejnila, které filmové kategorie letos při předávání Oscarů ocení během komerční přestávky ve vysílání. Konkrétně se jedná o ceny za nejlepší kameru, střih, masky a nejlepší krátký hraný film. Nevešly se do tříhodinového vysílacího času.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oscar (ilustrační foto)

Oscar (ilustrační foto) | Foto: Lucy Nicholsonová | Zdroj: Reuters

Organizátoři oznámili již loni v srpnu svůj záměr ocenit čtyři kategorie, zatímco v televizním vysílání poběží reklamy. Důvodem k tomuto kroku je, že snaha vejít se s programem do tříhodinového vysílacího času, napsal server USA Today.  

Děkovné řeči oceněných filmařů budou streamovány na stránkách Oscar.com a také na sociálních sítích Akademie, v televizním vysílání se objeví později. 

Tento formát plánují pořadatelé nejprestižnějších filmových cen využívat i v následujících letech, čtyři až šest kategorií by se mělo vždy točit.

Předávání Oscarů letos proběhne v noci na 25. února. Mezi nejžhavější kandidáty s deseti nominacemi patří mexické drama Roma a historická tragikomedie Favoritka. 

jak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme