Kellyho banda i Radcliffe se zbraněmi na rukách. Deset dní bude patřit filmům od protinožců

Od 19. do 29. listopadu nabídne streamovací portál DaFilms výběr ze současné australské a novozélandské kinematografie. V rámci celkem už 7. ročníku Aussie & Kiwi Film Fest si budou moct filmoví fanoušci po dobu deseti dní dopřát snímky se známými hollywoodskými hvězdami, jako je Daniel Radcliffe, Hugo Weaving nebo Kate Winsletová.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vizuál 7. ročníku přehlídky Aussie & Kiwi Film Fest

Vizuál 7. ročníku přehlídky Aussie & Kiwi Film Fest | Zdroj: Aussie & Kiwi Film Fest

Radcliffe se představí v komediálním thrilleru Guns Akimbo, kde se jako zoufalec Miles, který si po nocích stýská po své bývalé dívce nebo uráží lidi na internetu, jednoho rána probudí se zbraněmi přidělanými k rukám. Po jeho boku uvidí diváci Samaru Weaving v roli záporačky.

Strýc herečky, Australan Hugo Weaving, se v online programu přehlídky objeví rovnou dvakrát. Poprvé to bude v psychologickém dramatu Srdce a kosti, který sklidil úspěch mezi diváky loni na filmovém festivalu v Torontu.

Dalším premiérovým snímkem je pak adaptace knihy Pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy. V příběhu nejslavnějšího australského zbojníka si zahráli například George MacKay, Nicholas Hoult, Charlie Hunnam nebo Russell Crowe.

Kromě toho budou k vidění také starší hity, jako je například romantická komedie Švadlena s Kate Winsletovou a už zmíněným Hugem Weavingem nebo western Sweet Country se Samem Neilem.

Celkem sedm hraných filmů v nabídce doplňují dokumenty Azurová o dopadech lidské činnosti na ekosystém oceánů a Západní vítr: Djaluův odkaz, který se zabývá zachováním tradic a mytologie původních obyvatel Austrálie.

Režisér Západního větru Ben Strunin svůj film přijel před dvěma lety osobně uvést do Prahy. Při té příležitosti se pro server iROZHLAS.cz rozpovídal nejen o tom, jaká byla jeho spolupráce s mistrným hráčem na didgeridoo a klanovým starším Djaluem Gurruwiwim, který je hlavní postavou dokumentu. Celý rozhovor si můžete přečíst zde.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme