Olomoucké tvarůžky zatím nezískají chráněné označení

Olomoucké tvarůžky se dál mohou vyrábět kdekoli. Proti registraci tohoto speciálního sýru na seznam potravin s chráněným geografickým označením protestovali jiní výrobci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

výroba tvarůžků

výroba tvarůžků | Zdroj: ČTK

Výhrady proti registraci označení olomoucké tvarůžky Českou republikou má Německo a Rakousko - vyrábí se tam totiž podobné sýry. Evropská komise teď námitky posoudí a rozhodne, jestli se olomoucké tvarůžky budou na pulty obchodů dostávat výhradně z České republiky, stejně jako například štramberské uši, žatecký chmel, třeboňský kapr nebo hořické trubičky.

Lenka Šumová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme