Macháč se Siniakovou vyhráli čtvrtfinále smíšené čtyřhry a v Paříži si zahrají o medaile

Tenisté Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková postoupili do olympijského semifinále ve smíšené čtyřhře. Čeští reprezentanti porazili na antuce v Paříži japonskou dvojici Kei Nišikori, Ena Šibaharaová 7:5, 6:2 a zabojují pod pěti kruhy o první společnou medaili. V boji o finále narazí ve čtvrtek na kanadskou dvojici Félix Auger-Aliassime, Gabriela Dabrowská.

Paříž (Aktualizováno: 23:13 31. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč

Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý Macháč postoupil do druhého semifinále během jednoho dne. Před utkáním se Siniakovou uspěl v mužském deblu s Adamem Pavláskem. Společně porazili ve čtvrtfinále německou dvojici Kevin Krawietz, Tim Pütz 3:6, 6:1, 10:5. Siniaková předtím uspěla po boku Barbory Krejčíkové, s níž obhajuje tři roky staré zlato z Tokia. Díky výhře nad Šibaharaovou a Šuko Aojamaovou 7:5, 6:4 prošly do čtvrtfinále.

Co se v tu chvíli stalo, je ve hvězdách, říká kanoistka Satková po nevydařeném olympijském finále

Číst článek

Jedinými českými tenisty, kteří získali ve smíšené čtyřhře olympijskou medaili, byli Radek Štěpánek a Lucie Hradecká. Ti vybojovali před osmi lety v Riu de Janeiro bronz.

Barbora Krejčíková do semifinále dvouhry na olympijských hrách nepostoupila. Turnajová devítka prohrála čtvrtfinálový duel se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou 4:6, 2:6. Dvě semifinále si naopak na pařížské antuce zahraje Tomáš Macháč, odpoledne totiž s Adamem Pavláskem porazil ve čtyřhře nasazené dvojky Kevina Krawietze a Tima Pütze z Německa po obratu 3:6, 6:1, 10:5.

ČTK, lbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme