‚Znamená to pro mě všechno.‘ Vítěz Tour de France Vingegaard prodloužil s týmem Jumbo-Visma

Úřadující vítěz Tour de France Jonas Vingegaard prodloužil o tři roky smlouvu s týmem Jumbo-Visma. Dánský cyklista, jenž měl platný kontrakt ještě na příští sezonu, bude za elitní nizozemskou stáj závodit do roku 2027. Oznámili to zástupci týmu.

Amsterdam Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletý Vingegaard působí v Jumbo-Visma od roku 2019. Za nizozemskou stáj dojel v roce 2021 druhý na Tour de France a o rok později slavný závod vyhrál. Byl také součástí týmu, který pomohl vyhrát Primoži Rogličovi v roce 2020 Vueltu a Espaňa.

„Ušel jsem fantastickou cestu s týmem, který mě podporoval ve všech směrech, abych se stal jezdcem, jakým jsem dnes. Vážím si kvality týmu a lidí, kteří tu pracují, a cítím se tu jako doma,“ řekl Vingegaard.

„Každý den se navzájem tlačíme k tomu, abychom se zlepšovali, a právě tady mohu naplno využít svůj potenciál. Určitě společně dosáhneme ještě vyšší úrovně. Těším se, že budu v týmu dál růst.“

Nyní se Vingegaard připravuje na další Tour, kterou opět plánuje vyhrát. Podle jeho slov chce na prvním místě v Paříži stát ještě mnohokrát a není tak pro něj lepšího prostředí než v Jumbo-Visma.

„Když vím, že budu v týmu dalších pět let, znamená to pro mě všechno. Dává mi to klid a možnost ještě více se soustředit na své cíle," řekl dánský cyklista.

Tour de France začíná 1. července. Na trať slavného etapového závodu se Vingegaard vydá letos už jako jasná týmová jednička, stáj už v prosinci oznámila, že Primože Rogliče místo do Francie pošle na Giro d'Italia.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme