Úspěšný domácí šampionát by popularitě našeho sportu mohl pomoci, myslí si rychlostní kanoisté

V Česku asi žádný sport jen tak nedosáhne popularity, jakou mají fotbal a hokej. V zimě se k nim může přidat ještě biatlon, který je neustále na vzestupu. Mezi letními sporty by roli mohli převzít třeba rychlostní kanoisté, kteří mají za sebou úspěšný domácí světový šampionát.

Račice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyřkajak v původním složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Šterba

Čtyřkajak v původním složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Šterba | Foto: ASC Dukla

„Asi nedosáhneme popularity, jakou má biatlon. Myslím ale, že organizačně povedené mistrovství světa v Račicích by tomu mohlo pomoci,“ říkal Radiožurnálu kajakář Daniel Havel. V Račicích získal dva bronzy, se čtyřkajakem a pak ještě s kolegou Špicarem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Napodobí rychlostní kanoistika biatlon?

Dohromady Češi vybojovali šest medailí, včetně dvou zlatých od Fuksy a Dostála. Šéftrenér Pavel Hottmar věří, že by uplynulý víkend mohl v očích českého fanouška posunout kanoistiku zase o kousek výš. „Hlavně by náš sport mohl být víc vidět. Dostál s Fuksou mohou přitáhnout spoustu diváků a snad i mladých závodníků,“ povídal.

V Račicích všechno sledoval také Martin Doktor, dvojnásobný olympijský vítěz v kanoi, který u vody zůstal jako funkcionář a tak vidí i dál než na profesionální úroveň. „V některých klubech říkali, že už ani nemohou nabírat nové členy,“ těší Doktora.

„Od Londýna se popularita postupně zvedá, což je skvělé. Vidět devadesát cvrčků na startu dvoukilometrové tratě je hezké,“ popisuje zvyšující se zájem o kanoistiku Martin Doktor.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme