Výměna pneumatik pod dvě vteřiny. Tým Red Bull se postaral o nejrychlejší pit stop v historii F1

Vozy stáje Red Bull se sice v nedělní Velké ceně Británie na stupně vítězů nedostaly, přesto si rakouský tým na okruhu v Silverstonu připsal jeden rekord. Časem 1,91 sekundy se totiž postaral o nejrychlejší zastávku v boxech v historii šampionátu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mechaniky neznervóznil ani představitel agenta Jamese Bonda herec Daniel Craig, který jejich práci sledoval. Výměnu všech čtyř kol u vozu Pierra Gaslyho ve 12. kole zvládli v rekordním čase a o jednu setinu vylepšili dosavadní maximum, o nějž se Red Bull dělil s Williamsem.

Hamilton se zapsal do historie. V domácí Velké ceně Británie formule 1 kraloval už pošesté

Číst článek

Při výměně gum u monopostu Maxe Verstappena se Red Bull navíc postaral o druhou nejrychlejší zastávku v boxech v průběhu závodu a navýšil vedení v pořadí pit stopů. Na prvním místě má rakouská stáj po deseti závodech 266 bodů a před druhým Williamsem vede o 78 bodů.

Na trati už ale Red Bull v neděli takový úspěch neslavil. Francouz Gasly si sice čtvrtou příčkou vylepšil osobní maximum, ale Verstappen přišel o třetí místo, ze kterého ho při kolizi v závěru doslova sestřelil Sebastian Vettel z Ferraru a nizozemský pilot skončil pátý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme