Průkopník českého MMA Kníže vstoupil do Oktagonu výhrou. Soupeře donutil ‚odklepat‘ duel v prvním kole

Jeden z průkopníků českého MMA Petr Kníže porazil ve svém prvním zápase pod hlavičkou organizace Oktagon Andreu Fusiho z Itálie, když přinutil soupeře „odklepat“ duel již v 1. kole. Třiačtyřicetiletý Kníže se představil v kleci po více než dvou letech, o čtrnáct let mladšího soka však jasně porazil.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden z průkopníků českého MMA Petr Kníže

Jeden z průkopníků českého MMA Petr Kníže | Foto: Michal Šula / Mafra | Zdroj: Profimedia

Kníže dokázal Fusiho hned za začátku tvrdě trefit a poté prokázal, že i přes vyšší věk je na tom výrazně lépe fyzicky. „Cítil jsem, že to tam sedlo a mohlo by tam i něco projít. Ještě to ale nebylo ono. U pletiva jsem ale cítil, že moje síla je větší,“ usmíval se Kníže.

Cítím napětí a za to jsem rád, říká před svým druhým zápasem v UFC bojovník Procházka

Číst článek

Čtvrtou MMA výhru v Oktagonu v řadě a opět před limitem si připsal Leo Brichta, který již v prvním kole „ukončil“ Ukrajince Kirilla Medvedovského. „Dal jsem si záležet,“ usmíval se Brichta, jenž soupeře knockoutoval v čase 2:45.

Sledovaná byla i bitva dvou bojovníků, kteří v minulém roce prohráli s Karlosem Vémolou. Nor Thomas Robertsen v ní porazil Václava Mikuláška, který si na konci druhého kola poranil kotník a v zápase nemohl pokračovat.

Jedenatřicetiletý Robertsen, jenž byl v duelu aktivnější a přesnější, se tak s MMA rozloučil výhrou. Již dopředu totiž oznámil, že po duelu ukončí profesionální kariéru.

‚V Oktagonu je pořád jen jeden král.‘ Vémola v Brně porazil Ďatelinku, duel ukončil v prvním kole

Číst článek

Třetí výhru mezi profesionálkami si připsala Tereza Bledá, která jednoznačně na body porazila Karoline Martinsovou z Brazílie.

Neporazitelnost udržela i přesto, že si v závěru třetího kola poranila koleno. „Pět deset sekund před koncem mi v něm ruplo a věděla jsem, že musím jen zůstat stát a vydržet to do konce,“ řekla Bledá.

V boji o možnost vyzvat šampiona organizace ve veltrové váze knockoutoval Brazilec Kaik Brito již v prvním kole Roberta Bryczeka z Polska. Aktuální držitel pásu David Kozma se představí na dalším turnaji Oktagonu 29. května, kdy se utká s Brazilcem Leandrem Silvou. Brito by měl získat právo utkat se s vítězem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme