Házenkářky si předem zajistily osmifinále mistrovství světa. ‚Náš cíl jsme zvládli,‘ chválí tým Šustáčková

České házenkářky si na mistrovství světa zahrají osmifinálovou skupinu. Rozhodla o tom jejich výhra nad Argentinou 31:22. Češky tím splnily zadání stanovené už před začátkem světového šampionátu, a v poklidu se můžou chystat na pondělní souboj o první místo proti favoritkám z Nizozemska.

Frederikshavn (Dánsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkářka Markéta Jeřábková během zápasu s Argentinou

Házenkářka Markéta Jeřábková během zápasu s Argentinou | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Po závěrečném klaksonu utkání proti Argentině naběhly české házenkářky na palubovku a v kruhu skákaly na oslavu druhého vítězství na turnaji - a tím pádem i jistého postupu ze základní skupiny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si české házenkářky Markétu Hurychovou a Markétu Jeřábkovou po zápase s Argentinou

„Jsem šťastná nejen za to, jak jsme vystupovali na hřišti. Byli jsme bojovné a agresivní v obraně, k tomu odvážné v útoku. Mám pozitivní emoce a jsem ráda, že jsme náš cíl zvládli,“ radovala se z výkonu národního týmu pětigólová spojka Markéta Šustáčková, která výhru i postup věnovala spoluhráčce Kamile Kordovské, která vinou poraněného lokte na turnaji dohrála.

„Kamča je pořád součástí týmu. Je to moje nejlepší kamarádka, jsem ráda že tu s námi zůstala. Je to člověk, bez kterého si národní tým neumím představit. Dává týmu neuvěřitelnou energii, je lídrem,“ dodává Šustáčková.

2:05

Už v ten moment jsem věděla, že končím. Chci zůstat a dát holkám tipy na soupeře, říká zraněná Kordovská

Číst článek

Češky zatím zažívají úplně jiný šampionát než ten nepovedený předloňský. Po dvou utkáních mají výrazně pozitivní skóre, Kongo zdolaly o deset gólů, Argentinu o devět.

S Afričankami uzavíraly házenkářky čtvrteční program a s Argentinou naopak otevíraly ten sobotní - rychleji si účast v osmifinálové skupině zajistil nemohly.

„S celkovým výsledkem můžeme být spokojené. Do třetího zápasu můžeme jít s čistou hlavou a štítem. Víme, co nás čeká,“ říkala spojka Markéta Jeřábková, která už vyhlížela zítřejší přímou bitvu o první místo ve skupině proti favoritkám z Nizozemska.

Nizozemky sice mají papírově silnější kádr než Češky, rozdíl mezi oběma týmy ale není propastný - a když utkání vyjde českým oporám Veronice Malé nebo právě Jeřábkové, může národní tým vzdorovat. V přímém přenosu zápas odvysílá Radiožurnál Sport.

Skupina H ve Frederikshavnu (Dánsko):

Česko - Argentina 31:22 (16:10)

Sestava a branky Česka: Kudláčková, Novotná - Stříšková, Šustáčková 5, Desortová, Stellnerová, Kuxová 2, J. Franková, A. Franková, Dresslerová, Zachová 5, Kovářová, Jeřábková 7/1, Malá 8, Jestříbková 2, Cholevová 2.

Nejvíce branek Argentiny: Gavilanová 5, Pizzová 5/2. Rozhodčí: Altmar, Horváth (oba Maď.). Sedmimetrové hody: 3/1 - 2/2. Vyloučení: 7:3. Diváci: 711.

František Typovský, tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme