Lukostřelec Drahonínský paralympijské zlato z Tokia neobhájí, v Paříží končí ve čtvrtfinále

Lukostřelec David Drahonínský v Paříži v individuální soutěži svou sbírku šesti paralympijských medailí nerozšířil. Obhájce zlata z Tokia vypadl v kategorii W1 ve čtvrtfinále a obsadil osmé místo. Šanci na zisk cenného kovu bude mít ještě v pondělním mixu se Šárkou Pultar Musilovou.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Drahonínský

David Drahonínský | Zdroj: Reuters

Dvaačtyřicetiletý Drahonínský byl ve čtvrteční kvalifikaci třetí a díky tomu byl v dnešní vyřazovací části nasazen přímo do čtvrtfinále.

První těhotná medailistka z paralympijských her. Britská lukostřelkyně získala v Paříži bronz

Číst článek

V něm se světový rekordman střetl s Američanem Jasonem Tabanským. Po prvním z pěti setů Drahoňovský těsně vedl 26:25, po druhém endu byl stav vyrovnaný 52:52 a pak už měl navrch Tabansky, jenž náskok zvyšoval až na konečných 139:131.

Kaplický rodák Drahonínský tak při páté účasti na paralympiádě poprvé zůstal bez medaile z individuální soutěže: při premiéře v Pekingu 2008 získal zlato, poté v Londýně a Riu de Janeiro stříbro a před třemi lety v Tokiu se stal podruhé šampionem. Ve sbírce má ještě stříbro a bronz z mixu s Musilovou.

Zopakovat zisk medaile z Tokia se nepovedlo ani atletovi Aleši Kisému, jenž bral před třemi lety ve vrhu koulí bronz.

Jeden z dvojice českých vlajkonošů na středečním slavnostním zahájení obsadil v kategorii F53 výkonem 8,12 metru šesté místo, k zopakování bronzu z minulé paralympiády potřeboval být o 58 cm lepší.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme