Letošní ročník Tour de France v plánovaném termínu nezačne. Pořadatelé se snaží najít nový

Pořadatelé cyklistické Tour de France v úterý potvrdili, že letošní ročník nezačne kvůli koronaviru 27. června. Reagovali tak na pondělní projev prezidenta Emmanuela Macrona, že akce s větším počtem lidí nebude ve Francii možné pořádat nejméně do poloviny července.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Držitelé jednotlivých trikotů po závěrečné etapě Tour

Letošní ročník Tour de France kvůli koronaviru v plánovaném termínu nezačne. | Zdroj: Reuters

Kvůli celosvětové pandemii nemoci covid-19 se na začátku března zastavil sportovní svět. Odloženy byly i největší akce včetně olympijských her v Tokiu či fotbalového mistrovství Evropy, tenisový Wimbledon byl zrušen.

Tour de France v době koronaviru. Jedna z variant může být uspořádat závod bez diváků

Číst článek

Nyní po týdnech spekulací je jasné, že na konci června nezačne v Nice ani třítýdenní cyklistický svátek.

„Vzhledem k tomu, že je nyní nemožné, aby závod začal v plánovaném termínu, snažíme se (s Mezinárodní cyklistickou unií) najít nový termín,“ uvedli organizátoři.

O měsíc později

Tour se koná od roku 1903, nejela se pouze během světových válek. Již v neděli francouzský list Le Parisien informoval, že pořadatelská agentura ASO má plán B s novým termínem a „Stará dáma“ by se mohla odložit o měsíc se startem 25. července.

Tento náhradní plán musí nicméně schválit nejen UCI, ale hlavně francouzská vláda a zdravotničtí odborníci. Ředitel Tour Christian Prudhomme už dříve kategoricky odmítl myšlenku, že by se vrchol cyklistické sezony jel bez diváků.

Nový termín zatím nemá ani Giro d'Italia, konané tradičně v květnu. Poslední z Grand Tours španělská Vuelta se stále drží stanoveného data od 14. srpna do 6. září.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme