Žabiny získaly posilu ze Slovenska. Do Brna přichází rozehrávačka Thompsonová

Vicemistrovský tým Žabin Brno posílila americká basketbalistka Janee Thompsonová. Pětadvacetiletá rozehrávačka v minulé sezoně působila v Piešťanech, se kterými obsadila ve slovenské lize druhé místo. V Evropě má za sebou také angažmá v Německu a Švédsku.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brňanky pocítily kvality bývalé hráčky univerzity Kentucky v letošním finálovém turnaji Středoevropské ligy, kde v semifinále přispěla 18 body k jejich vyřazení. Ve finále proti Hradci Králové pak rovněž 18 body dotáhla Čajky k celkovému vítězství.

Bývalá hráčka USK bude viceprezidentkou v týmu NBA. Cashová bude mít v Pelicans na starosti skauting

Číst článek

„Proti Žabinám jsme hráli v EWBL i CEWL, a už tehdy jsem si říkala, že je to dobrý tým, že musí být dobře koučovaný,“ uvedla Thompsonová pro klubový web.

„Přichází na post, na kterém nám chyběla zkušenost. Navíc je rychlá, má přehled o tom, co se děje na hřišti, je ideální hráčkou pro přechodovou fázi. A je nejen hráčkou, která tvoří hru, ale je to taky top skórer. Je silná a jistá na míči, to z ní dělá nebezpečnou hráčku,“ charakterizoval posilu trenér Viktor Pruša.

Thompsonová prozradila, že příchod do Brna konzultovala i s krajankou a dosavadní pivotkou Žabin Marques Webbovou, která ale po sezoně v týmu ze zdravotních důvodů skončila. „Chtěla jsem se ujistit, že moje mínění o týmu je správné. Řekla bych, že Žabiny mají dobrý herní systém a herní plán,“ konstatovala Thompsonová.​

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme