Seznamka LGBTQ+ na olympiádě ztížila vyhledávání. Grindr chce chránit sportovce

Aplikace Grindr pomáhá při seznamování queer lidem. Mezi nejpopulárnější na světě patří i díky možnosti lokalizace pomocí GPS. Na letošních hrách v Paříži ale Grindr zakázal některé funkce sdílení polohy. Jak upozorňuje server CNN, chce tak chránit LGBTQ+ sportovce před obtěžováním nebo stíháním.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Grindr podobná omezení zavedl i na předchozích olympijských hrách (ilustrační foto)

Grindr podobná omezení zavedl i na předchozích olympijských hrách (ilustrační foto) | Zdroj: Unsplash | Licence Unsplash,©

Někteří uživatelé si tento týden všimli, že v olympijské vesnici v Paříži nemohou v aplikaci používat funkci „prozkoumat“.

Ta umožňuje měnit polohu a prohlížet si profily. Je to záměr, potvrdil Grindr. Společnost v příspěvku na blogu vysvětlila, že sportovce, který není tzv. „vyoutovaný“, nebo pochází ze země s přísnými zákony proti LGBTQ+, by mohlo používání aplikace vystavit riziku.

Grindr podobná omezení zavedl i na předchozích olympijských hrách. A některé funkce v aplikaci byly omezené už během olympiády v roce 2016. Na nich heterosexuální autor Daily Beast informoval o používání Grindru k setkávání se sportovci v olympijské vesnici v Riu de Janeiru.

Příběh mnohé uživatele seznamky rozzlobil. Autor, který odhalil homosexuální sportovce, sice neprozradil jména, ale zveřejnil jejich popisy.

Společnost Grindr (GRND) nedávno oznámila ambiciózní plány na růst. Chce se zbavit pověsti rychlé seznamky pomocí nových nástrojů. Od nich si slibuje, že pomohou uživatelům najít dlouhodobé vztahy. Akcie společnosti za letošní rok vzrostly o více než 30 procent.

Tamara Kocourková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme