Český dům v Paříži bude pro všechny zdarma, i poslední den olympijských her nabízí bohatý program

Poslední den olympijských her v Paříži budou mít fanoušci možnost zavítat do Českého domu zdarma. Uvnitř budou moct po celý den sledovat přímé přenosy sportů, ale i závěrečného ceremoniálu. Kapacita Českého domu bude omezená na 1100 osob.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„V Českém domě je po celou dobu olympijských her skvělá atmosféra. Fanoušci zde vždy nadšeně vítají naše olympioniky nehledě na jejich umístění. Chceme jim to teď vrátit a pozvat všechny české i zahraniční fanoušky, aby si poslední den přišli užít naplno s volným vstupem,“ řekla šéfka Českého domu Blanka Konečná.

Je tu skvělá atmosféra, někdy mi to připomíná takový velký tábor, směje se dobrovolnice na olympiádě

Číst článek

A co přesně bude v neděli z olympijských disciplín ještě k vidění? Například finále moderního pětiboje, maraton žen i s českými reprezentantkami Terezou Hrochovou a Moirou Stewartovou.

Na místě bude také mobilní studiu Radiožurnálu, odkud se průběžně během her vysílají rozhovory s českými sportovci a osobnostmi ze světa sportu.

Ve večerních hodinách pak mohou návštěvníci sledovat přímý přenos závěrečného ceremoniálu, který se koná v Paříži na největším francouzském stadionu Stade de France.

Socha Čáslavské

Poslední den olympiády je také možné před budovou francouzského kabaretu vidět sochu Věry Čáslavské, než bude převezena do Prahy a znovu vystavena na Kampě u Tyršova domu, kde sídlí Česká obec sokolská.

„Věra také cvičila v mnoha sokolovnách během svého mládí. Jsem rád, že jsme se domluvili s Českou obcí sokolskou, aby stála právě tam,“ řekl David Černý.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme