‚Beton s trochou antuky, hraje se mi na tom lépe.‘ Muchová už se v Paříži připravuje na začátek her

V Paříži v pátek večer začnou 33. letní olympijské hry. O den později už budou v areálu Rolanda Garrose soutěžit tenisté. Jako první z českého týmu dorazila do Francie Karolína Muchová.

Od zpravodaje z místa Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová se v prvním duelu na letních olympijských hrách v Paříži utká s Kanaďankou Leylah Fernandesovou (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Jsem tady úplně první. Je to zajímavé, když jsem na kurtu a mám kolem sebe pět lidí, protože se všichni soustředí jen na mě. To je docela příjemné. Ale těším se, až dojede zbytek a budeme tady taková větší parta,“ pochvalovala si ještě před čtvrtečním odpoledním tréninkem Karolína Muchová.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Mám tady příjemné vzpomínky z loňského roku, jen si na to musím trochu zvyknout,“ říká o tréninku v areálu Rollanda Garrose česká tenistka Karolína Muchová

V aktuální sezoně kvůli zranění odehrála jen tři turnaje, ale na olympiádu se naladila dobře. Na antukovém turnaji v Palermu minulý týden dokráčela do finále. I když se teď bude hrát na stejném povrchu, bude to pro Muchovou prý úplně jiné.

„Kurty v Palermu byly o dost pomalejší a bylo tam dost antuky, takže člověk musel hrát trochu jinou hru. Tady je to opravdu takový spíš beton s trochou antuky, takže je pro mě příjemnější, hraje se mi na tom daleko lépe,“ doplňuje.

„Mám příjemné vzpomínky z loňského roku, jen si na to musím trochu zvyknout, upravit rytmus hry,“ popisuje Muchová, která se na loňském Roland Garros probojovala až do finále dvouhry. Teď si ve stejném areálu užívá trochu jinou atmosféru.

„Liší se to určitě tím, že je tady míň lidí, což je docela příjemné. (Je tu) vážně poloprázdná šatna i gym (tělocvična) a všechny prostory. Nemáme tady takové vychytávky, jako když se hraje Roland Garros, ale je příjemnější, že je tady víc prostoru dělat různé věci, cvičení, i na kurtech je to volnější,“ přibližuje česká tenistka.

„V šatnách většinou (při Roland Garros – pozn. red.) míváme víc zařízení. Je to spoustu věcí, od jídla po věci v šatnách. Možná že to tady během turnaje bude, zatím to tu není. Uvidíme. Ale samozřejmě si nestěžuji, je to tady fajn,“ dodává Muchová, která se na úvod olympijského turnaje utká v singlu s Kanaďankou Leylah Fernandesovou.

David Prouza, job Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme