Pro diváky show, pro nás vztyčený prst. Jandač proti Finům už připravoval tým na power play

Začátek se hrubě nepovedl, přesto hokejová reprezentace slaví na mistrovství světa druhé vítězství za sebou. Proti Finům hokejisté zvrátili stav 0:3 na 4:3 po nájezdech. Trenér Josef Jandač už chystal tým na hru bez brankáře, když přišlo vyrovnání.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč hokejové reprezentace Josef Jandač

Kouč hokejové reprezentace Josef Jandač | Zdroj: Reuters

"Začátek nebyl pro nikoho příjemný, byli jsme trošku opaření. Udělali jsme chyby a ty byly potrestané. Špatně jsme rozebírali hráče na modré čáře, útočníci špatně blokovali střely. Finové měli dobře pokrytý předbrankový prostor, my jsme špatně rozebírali hráče. Nebyl to dobrý začátek, ale cením si toho, že se mužstvo zmobilizovalo, dokázalo zápas vyrovnat a nakonec vyhrát," zhodnotil zápas trenér reprezentace Josef Jandač.

Neuvažoval jste o odvolání Petra Mrázka z branky?

Neuvažovali. Nebyly to jeho chyby. Nakonec se nám trpělivost vyplatila, protože nás podržel. Byly to chyby hráčů ve hře.

Byli Finové tak dobře připravení, nebo to šlo o špatnou přípravu českého týmu?

Vždycky je to souběh obou věcí najednou. Mohli být připravení jak chtěli, ale bylo to i o tom, co jsme jim dovolili. Po prohře od Francie byli daleko koncentrovanější a nabuzenější. Vyšel jsem začátek a to byla voda na jejich mlýn. Hrají hodně do obrany, jsou schopní stát ve středním pásmu a trpělivě čekat. Pak je to proti nim hrozně těžké. Naštěstí pro nás jsme se za stavu 0:3 nepoložili a ve třetí třetině jsme udělali až neuvěřitelný obrat.

Radost na ledě i mimo něj. Robert Záruba slavil vyrovnání tak, že vyřadil vysílací techniku

Číst článek

Jak bylo těžké po první třetině hráče namotivovat?

Snažili jsme se koncentrovat do hry a zvednou kluky. Venci Prospala je plná střídačka, takže mám víc klidu na koučink, on to dobře vyhecuje. S Finama jsme prohrávali na Českých hrách a otočili jsme to. Teď se nám to povedlo taky. Jsme za to rádi, byla to asi dobrá show pro diváky, ale máme vztyčený prst, že jsme zápas špatně rozehráli.

Pro nikoho není jednoduché, když prohrává 0:3. Ani pro hráče, ani pro trenéry. Ale cítili jsme, že mužstvo bojovali. Ve druhé třetině byla vidět velká snaha, ale zblokovali nám strašně moc střel, moc to nešlo ani od beků. Snaha byla, ale do hry jsme se dostali až díky proměněné přesilovce. A když už jsme chystali power play, tak se nám podařilo zápas otočit.

Tomáš Kundrátek měl malý ice time, do toho statistiku -2....

Byl u dvou gólu, tak jsme ho stáhli. Věřím, že se připraví, zmobilizuje se a zapojí do dalších zápasů.

Jak se hodí mít hráče jako Robin Hanzl, který rozhodl v nájezdech?

Na něm ani nevidíte emoce. Když dá gól, ani se neusměje. Když dostanete gól, vidíte na něm koncentraci. Ale góly dává i v lize, na penalty je šikovný. Vloni tuhle roli plnil Lukáš Kašpar, letos Robin. Ale bylo by dobré, aby se nějací další kluci přidali.

Víte něco o stavu Jakuba Voráčka?

Necítil se úplně dobře, tak jsme ho stáhli. Nechtěli jsme ho přetahovat, je začátek turnaje. Teď máme dva dny volna, tak si orazí a uvidíme.

František Kuna, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme