Portugalsko - Španělsko 3:3. Dramatické pyrenejské derby skončilo remízou, Ronaldo zazářil hattrickem

Druhé utkání skupiny B na fotbalovém mistrovství světa v Rusku mezi Portugalskem a Španělskem se proměnilo v reklamu na fotbal. Pyrenejské derby plné šancí na obou stranách skončilo remízou 3:3. Hrdinou utkání se stal Portugalec Cristiano Ronaldo, který dal všechny góly svého týmu, ten třetí vyrovnávací v 88. minutě.

Soči (Aktualizováno: 21:54 15. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský obránce Gerard Piqué brání Cristiana Ronalda.

Španělský obránce Gerard Piqué brání Cristiana Ronalda. | Foto: Ueslei Marcelino | Zdroj: Reuters

V obou odpoledních utkáních se na první gól čekalo dlouho, tentokrát se diváci dočkali už ve 4. minutě, kdy Cristiano Ronaldo proměnil pokutový kop, který rozhodčí nařídil za Nachův faul právě na Ronalda. Proměněná penalta kromě portugalského vedení znamenala taky to, že se Ronaldo stal prvním hráčem na světě, který skóroval na osmi velkých mezinárodních akcích za sebou.

Ve 22. minutě mohli jít Portugalci do dvougólového vedení, to by ale museli lépe zakončit rychlý brejk. Neproměněná šance mohla Portugalce pořádně mrzet, protože hned vzápětí bylo vyrovnáno. Diego Costa byl před vápnem sám proti přesile obránců, ale nezazmatkoval, několikrát naznačil střelu a pak nechytatelnou přízemní střelou nedal brankáři šanci. Costovu branku pak ještě zkoumal videorozhodčí kvůli předchozímu souboji Costy s Pepem, ale nakonec gól uznal.

A o dvě minuty později už mohli Španělé vést, když z rohu vápna krásně pálil Isco, tentokrát ale Portugalce zachránilo břevno. Ve 35. minutě to ještě zkoušel Andrés Iniesta, jeho pokus ale skončil těsně vedle.

Ještě před přestávkou šli Portugalci opět do vedení a opět se o to zasloužil Cristiano Ronaldo. Hvězda Realu Madrid tvrdě vypálila zpoza vápna přímo na brankáře Davida de Geu, který ovšem chyboval a pustil míč za svá záda.

Španělsku se podařilo vyrovnat deset minut po začátku druhého poločasu zásluhou Diega Costy, který po nacvičeném přímém kopu doklepával míč do odkryté brány z bezprostřední blízkosti. A za tři minuty Španělé dokonce vedli, když se na hranici pokutového území do odraženého míče opřel Nacho Fernandés a krásnou střelou o tyč dostal míč do sítě.

Dvougólové vedení pak mohl Španělsku zařídit opět Costa, ale jeho střela po pěkné kombinaci skončila vedle. Portugalci dlouho vypadali, že se k pořádné šanci na vyrovnání nedostanou, dvě minuty před koncem základní hrací doby je ale spasil Cristiano Ronaldo. Portugalská modla se postavila k volnému přímému kopu a krásnou střelou nedal de Geovi šanci.

Dramatický zápas plný zvratů tak nakonec skončil remízou 3:3.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina B:

Portugalsko - Španělsko 3:3 (2:1)
Branky: 4. z pen., 44. a 88. Ronaldo - 24. a 55. Diego Costa, 58. Nacho. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.) - Irrati (video, It.). ŽK: B. Fernandes - Busquets. Diváci: 43.866.

Sestavy:
Portugalsko: Patrício - Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro - W. Carvalho, Moutinho - Bernardo Silva (69. Quaresma), Guedes (80. André Silva), B. Fernandes (68. Mário) - Ronaldo. Trenér: Santos.
Španělsko: De Gea - Nacho, Piqué, Ramos, Alba - Busquets, Koke - David Silva (86. Vázquez), Isco, Iniesta (70. Thiago) - Diego Costa (77. Aspas). Trenér: Hierro.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme