Penaltové prokletí prolomeno. Angličané porazili Kolumbii a postupují do čtvrtfinále

Angličtí fotbalisté rozhodli o svém postupu mezi nejlepších osm týmů až v penaltovém rozstřelu, když porazili Kolumbii 2:1. Za ostrovní tým skóroval jeho kapitán Harry Kane, za Kolumbijce pak vyrovnal ve třetí minutě nastavení Yerry Mina.

Moskva (Aktualizováno: 22:54 3. 7. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angličané byli od začátku utkání aktivnějším týmem, Kolumbijci však byli důslední v obraně. Tým Albionu si však nedokázal vytvořit větší gólovou šanci. Tu asi největší měl kapitán Harry Kane. Útočník Tottenhamu si hlavičkou našel přihrávku od Kierana Trippiera, jeho pokus skončil jenom nad brankou Davida Ospiny.

Největší rozruch způsobila strkanice před přímým kopem na konci první půle. V té Wílmar Barrios udeřil hlavou lehce Jordana Hendersona, který svůj pád poněkud přihrál, a za to Barrios dostal žlutou kartu. Přímý kop pak zahrával Trippier, ale skončil jenom vedle brány.

V 54. minutě skolil Kanea v pokutovém území skoro až zápasnickým chvatem Carlos Sánchez, který za to obdržel žlutou kartou a anglický výběr dostal k dispozici penaltu. Sudí se ještě radil o správnosti s asistentem u videa, ten jeho výrok potvrdil.

K exekuci pokutového kopu se postavil sám faulovaný Kane. Anglický forvard se opět při penaltě nemýlil a připsal si už šestý přesný zásah na šampionátu.

Švédští fotbalisté po 24 letech postoupili do čtvrtfinále, v osmifinále porazili Švýcarsko trefou Forsberga

Číst článek

Vzápětí mohl zvýšit na 2:0 Dele Alli. Záločník Tottenhamu se pokoušel hlavičkou zakončit přímý kop Ashleyho Younga, balon skončil jenom nad břevnem.

Kolumbie se v samém závěru dočkala vyrovnání. Ve třetí minutě nastavení si na centr od Juana Cuadrada naskočil Yerry Mina a míč trochu se štěstím skončil v síti. Zápas tak dospěl do prodloužení.

Ostrované se v něm k většímu ohrožení kolumbijské branky dostávali postupně. Ve 23. minutě se mohl stát anglickým hrdinou Danny Rose, jeho přízemnímu pokusu ale chyběla přesnost.

Když se ani jeden z celků neprosadil do konce prodloužení, přišel na řadu penaltový rozstřel. Kolumbijci se netrefili do brány dvakrát, zatímco Angličané chybovali jenom jednou, a slaví tak postup do čtvrtfinále, kde bude jejich soupeřem Švédsko.

Kolumbie - Anglie 1:1 po prodl. (1:1, 0:0), pen. 3:4
Branky: 90.+3 Mina - 58. Kane z pen. Penalty proměnili: Falcao, Cuadrado, Muriel - Kane, Rashford, Trippier, Dier. Neproměnili: Uribe, Bacca - Henderson. Rozhodčí: Geiger (USA) - Fletcher (Kan.), Anderson (USA) - Makkelie (video, Niz.). ŽK: Barrios, Arias, C. Sánchez, Falcao, Bacca, Cuadrado - Henderson, Lingard. Diváci: 44 190.
Sestavy:
Kolumbie: Ospina - Arias (116. Zapata), Mina, D. Sánchez, Mojica - Barrios, C. Sánchez (79. Uribe), Lerma (61. Lerma) - Cuadrado, Falcao, Quintero (88. Muriel). Trenér: Pekerman.
Anglie: Pickford - Walker (113. Rashford), Stones, Maguire - Trippier, Alli (81. Dier), Henderson, Lingard, Young (102. Rose) - Sterling (88. Vardy), Kane. Trenér: Southgate.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme