Plzeňští hokejisté nenavázali na dvě předešlé výhry. Liberec zvítězil 3:1 a je šestý v tabulce extraligy

Hokejisté Liberce porazili v předehrávce 26. kola extraligy Plzeň 3:1, oplatili soupeři porážku z prvního vzájemného zápasu a v neúplné tabulce se posunuli na šesté místo. Za vyrovnaného stavu 1:1 zaznamenal vítěznou trefu ve 46. minutě při přesilové hře kanadský útočník Jayce Hawryluk. Zdatně mu sekundoval Oscar Flynn, jenž zaznamenal gól a dvě asistence. Liberec zabral po dvou porážkách, Plzeň naopak na dvě předešlé výhry nedokázala navázat.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberec porazil Plzeň 3:1

Liberec porazil Plzeň 3:1 | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: Profimedia

Krátce po úvodním vhazování promarnili hosté přesilovou hru a v páté minutě na druhé straně z přečíslení dvou na jednoho neprostřelil Paříka útočník Matýs. Akce se střídaly rychle na obou stranách a McCoshen ranou švihem z levého kruhu nepřekvapil plzeňského gólmana Hlavaje.

Jeho protějšek Pařík, který chytal poprvé v sezoně od začátku utkání, si vkleče poradil s dorážkou nekrytého Lva a následně se štěstím napravil své zaváhání při rozehrávce.

Ve čtrnácté minutě Tygry od vedoucího gólu dělila pouze pravá tyčka po Najmanově ráně zápěstím a vzápětí během jejich početní výhody ujel do brejku dvou na jednoho Lev, ale nezakončil přesně. Závěr úvodní části patřil dobře kombinujícím hostům, jenže Bulíř při přesilovce netrefil odkrytou branku.

Druhou třetinu ovládli lépe se pohybující Tygři. Nejprve sice Pařík musel zlikvidovat přesilovkovou teč Mertla, ale ve 28. minutě už po ideální přihrávce Flynna zblízka skóroval Melancon.

Hokejisté Pardubic ve šlágru kola porazili mistry z Třince vysoko 5:1. Kometa deklasovala Liberec

Číst článek

Za chvíli po rychlém protiútoku pálil z dobré pozice těsně vedle Ivan a ve 33. minutě Najman nepotrestal nebezpečnou střelou další zaváhání plzeňské defenzivy. Indiáni se probudili až před druhou sirénou a ve 38. minutě Mertl po bleskovém objetí Paříkovy branky vyrovnal na 1:1.

Po opatrném úvodu závěrečné dvacetiminutovky využil ve 46. minutě k trefě na 2:1 útočný faul Jansy Hawryluk, když po přihrávce explzeňského Budíka uspěl ranou bez přípravy z levého kruhu.

Domácí poté ve snaze o vyrovnání zjednodušili hru, ale naráželi na spolehlivou a disciplinovanou obranu soupeře. Pařík musel vážněji zasahovat jen v 55. minutě proti skryté střele Indráka z mezikruží. V 58. minutě ještě z brejku trefil Flynn levou tyčku, o minutu později už při plzeňské hře bez brankáře upravil šikovný útočník na konečných 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme