Nováček z Vegas udivuje celou NHL. Už teď mají Golden Knights na kontě několik rekordů

Před startem sezony by to předpokládal jen málokdo, ale stalo se. Vegas Golden Knights, jednatřicátý tým NHL, zažívá snový start do sezony. NHL se naposledy rozšiřovala v roce 2000, kdy se mezi hokejovou smetánku přidaly týmy z Minnesoty a Columbusu. Žádnému novému týmu se v prémiové sezoně však nepodařilo to, co zatím letos předvádí Las Vegas, které má našlápnuto hned k několika rekordům.

Las Vegas/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatá barva bude symbolizovat hokejisty Golden Knights z Las Vegas

Zlatá barva bude symbolizovat hokejisty Golden Knights z Las Vegas | Zdroj: ČTK

Některé rekordy se mu už ale pokořit podařilo. Sobotním vítězstvím nad Arizonou v poměru 4:2 si zajistilo pátou výhru v řadě, což se týmu povedlo již podruhé v sezoně.

NHL slaví sto let. Z ligy, která vznikla na truc, se stala světová jednička

Číst článek

Las Vegas na tento kousek stačilo pouhých dvaadvacet zápasů a ve své první sezoně se žádnému jinému týmu NHL něco podobného takhle rychle nepovedlo. Zaznamenat pět vítězných zápasů v řadě v prémiově sezoně se povedlo Edmontonu, a to v sezoně 1979-1980, a před nimi už jen hráčům New York Rangers v sezoně 1926-1927. Oba týmy však zaznamenaly pětizápasovou vítěznou šňůru ve zmíněných sezonách pouze jednou.  

Výhrou nad Arizonou se Golden Knights zároveň stali týmem, který ve své první sezoně nejrychleji dosáhl na patnáct vítězství v základní části. Stačilo jim na to již zmíněných dvaadvacet zápasů. Překonali tak rekord New Yorku Rangers právě ze sezony 1926-1927, kteří na to potřebovali pětadvacet utkání.

A výčet dosavadních rekordů nekončí: za necelé dva měsíce se Las Vegas podařilo vyhrát více zápasů než Washigtonu Capitals (8), Ottawě Senators (10), New Yorku Islanders (12) a Atlantě Thrashers (14) za celou jejich první sezonu.

Pastrňák s Krejčím znovu skórovali, jejich Boston ale nestačil na Edmonton

Číst článek

Nyní mají na svém kontě další zajímavou sérii: dvakrát za sebou a třikrát ve čtyřech zápasech vyhnali soupeřova brankáře z brankoviště. Nejprve byl střídán Jonathan Quick, když obdržel tři góly ze šesti střel. Poté golman San José Martin Jones a v posledním zápase s Arizonou Scott Wedgewood, kterého vystřídal Marek Langhammer – ten už gól nepustil.

NHL má však za sebou pouhou čtvrtinu základní části a stát se může ještě cokoliv. I tak má ale Vegas našlápnuto k tomu stát se vůbec nejúspěšnějším týmem ve své první sezoně NHL.  

Matouš Veselský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme